Locale Altele
Luni, 3 Octombrie 2022
Luni, 3 Oct 2022
Bilanțul activității Poliției Satu Mare pe luna decembrie
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 20 Decembrie 2017

În cadrul unei conferințe de presă, conducerea IPJ Satu Mare a prezentat bilanțul activității pe luna decembrie.

Astfel că în cursul lunii decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, au acționat pe mai multe linii de muncă, în vederea prevenirii încălcării normelor rutiere, a normelor de conviețuire socială, pentru protejarea patrimoniului, combaterea comerțului ilicit și în principal pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Ca urmare a acestor activități, s-au constatat următoarele:

Polițiștii rutieri au aplicat în perioada menționată aproximativ 1.000 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea de către participanții la trafic a regulilor de circulație, în valoare de 220.000 de lei, au constatat peste 17 infracțiuni la regimul rutier și au dispus ca și măsura complementară, reținerea a aproximativ 70 de permise de conducere și circa 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii de ordine publică au desfășurat acțiuni punctuale în zona piețelor din județ, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul și comercializarea materialului lemnos în special a Pomilor de Crăciun.

În urma activităților întreprinse, au fost ridicați în vederea confiscării peste 160 Pomi de Crăciun de diferite dimensiuni, în valoare de 5 000 de lei, fiind aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, din care 2 la Legea 171/2010 și 18 la Legea 12/1990, în valoare de peste 10.000 lei.

Totodată au fost organizate și desfășurate acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea delincvenței juvenile, a consumului de alcool și de tutun în rândul elevilor și pentru combaterea indisciplinei elevilor în zona unităților de învățământ preuniversitar, în urma cărora, au fost depistați doi elevi care dețineau asupra lor în vederea comercializării materiale pirotehnice.

Polițiștii de investigare a criminalității economice,  au organizat acțiuni  de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul silvic, cât și în domeniul comerțului cu produse agroalimentare, în vederea eficientizării activității de prevenire și combatere a fenomenului evazionist. Totodată au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat băunit de contrabandă, de unde au ridicat 2 440 de fire țigarete.

Poliţiştii de investigații criminale, pe lângă activitățile curente, au acţionat pentru depistarea persoanelor date în urmărire în temeiul legii şi pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare a unor pedepse privative de libertate emise de instanţele române, precum și de cele străine.

Astfel, au fost identificate patru persoane care dețineau Mandate Europene de Arestare și 9 alte persoane pe numele căruia judecătoriile române au emis mandate de executare a pedepsei închisorii.

 

 

 

Tags: bilant  decembrie  politie  
900 vizite
Distribuie pe