Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Airsoft-ul – de la importanța echipamentului și până la respectarea regulilor de fair play!
SM Online  - Joi, 8 Februarie 2018

Creat ca o formă de distracție și alternativă legală de a deține replici ale unor arme reale, airsoft-ul s-a transformat de-a lungul timpului într-o modalitate de formare a caracterului jucătorilor.

Necesitatea respectării cu strictețe a regulilor de joc și a fair play-ului poziționează airsoft-ul într-un joc pentru gentlemeni, cu toate că este deschis tuturor celor dornici să încerce o astfel de aventură.

În acest tip de joc real trebuie ținut cont de două aspecte definitorii: de echipament și de fair play!

Fiind conceput de către japonezi (în perioada anilor ’50), acest joc aduce în discuție principiile sănătoase ale artei războiului, al Codului de Onoare al vechilor samurai și al artei interpretării teatrale reprezentantive pentru acest popor.

De aceea, airsoft-ul va înseamna întotdeauna mai mult decât un simplu joc!

Importanța echipamentului în jocul de airsoft

Airsoftul are trei categorii principale de jocuri (patrulă, jocul de duminică și mislim sau reenacting). În timp ce primele două categorii sunt axate pe partea distractivă și sunt ceva mai concesive în ceea ce privește armele folosite, de exemplu, în cazul celei de-a treia categorii (reenacting), echipamentul și armele utilizate trebuie să respecte niște reguli stricte.

În materie de arme airsoft, există o gamă largă de opțiuni (printre cele mai interesate și accesibile sunt cele prezentate de http://www.airsoft.ro/Arme-AIRSOFT-442). Atunci când este vorba despre segmentul de reeditare a unor evenimente militare reale, trebuie să se țină cont de:

  • Respectarea cu strictețe a perioadei istorice care este pusă în acțiune (începând cu echipamentul și terminând cu armele care să fie din respectiva perioadă);
  • Respectarea amplasamentului locului în care se desfășoară evenimentul, astfel încât acesta să imite cât mai bine mediul natural al locației în care a avut lor evenimentul inițial;
  • Respectarea regulilor trasate pentru respectivul eveniment (de la partea care iese câștigătoare și până la modul de dispunere în poligonul de luptă și tipului de arme alocate fiecărei grupe de jucători);
  • Respectarea regulilor de fair play, acestea fiind unul dintre elementele definitorii ale jocului de airsoft.

Airsoftul este mai înainte de toate un joc, dar, tratat în mod corespunzător, este o formă de educare a personalității și o excelentă modalitate de a face sport în aer liber.

De ce este atât de importantă respectarea fair play-ului în jocul de airsoft?

Regulile de fair play în airsoft țin de recunoașterea superiorității adversarului și admiterea înfrângerii, de alocarea tipului corespunzător de arme pentru clasa de jucător aleasă (nu se poate juca cu arme de lunetist dacă ai ales să fii un jucător SAW), precum și de respectarea distanței minime de tragere.

Dincolo de penalizările impuse ca urmare a nerespectării jocului, jucătorul respectiv va fi penalizat de către ceilalți ca fiind un tip care nu respectă fair play-ul, iar acest lucru poate fi dăunător pe termen lung în orice comunitate.

Dacă în privința fair play-ului nu există niciun fel de ajutor, în ceea ce privește armele și echipamentul de joc, Airsoft.ro oferă o multitudine de modele. Respectă jocul și jucătorii pentru a te bucura de cele mai captivante sesiuni de airsoft!

1626 vizite
Distribuie pe