Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primul deces din cauza gripei la Satu Mare
Spitalul Județean de Urgență Satu Mare  - Miercuri, 21 Februarie 2018

La Spitalul Județean de Urgență Satu Mare s-a înregistrat marți primul deces cauzat de complicații date de prezența virusului gripal.

Persoana in cauză, femeie în vârstă de 57 de ani, nevaccinată antigripal, a fost internată în Spitalul Județean de Urgență, secția Terapie Intensivă, în data de 13 februarie, fiind diagnosticată cu "Bronhopneumonie, obezitate morbidă, hiperglicemie(500  mg/dl), insuficiență cardio-respiratorie acută".

Existând suspiciunea prezenței virusului gripal, imediat după prezentare în UPU s-au recoltat pacientei probe specifice, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea prezenței acestui virus.  

În data de 16 februarie, Institutul Cantacuzino a confirmat prezența în secreții a virusului gripal de tip B. Din cauza comorbidităților, a complicațiilor survenite pe parcurs, în data de 20 februarie, în jurul orei 7.00, a survenit decesul pacientei.

Tot din cauza complicațiilor survenite în urma gripei, în cadrul secției Terapie Intensivă se mai află internată, în stare gravă, dar stabilă, o pacientă în vârstă de 44 de ani.

În momentul de față, în cadrul secției de Boli Infecțioase se află mai mulți pacienți internați, copii și adulți, cu suspiciunea prezenței virusului gripal. Tuturor acestor pacienți li s-au recoltat probe biologice pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino din București.

Având în vedere că este primul caz soldat cu deces în județul Satu Mare, caz în care a fost identificat virusul gripal de tip B, conducerea SJU Satu Mare face încă un apel către aparținătorii pacienților internați în cadrul SJU Satu Mare de a respecta restricțiile stabilite și comunicate prin mass media privind programul de vizită al pacienților.                    

Tags: deces  gripa  satu mare  
2076 vizite
Distribuie pe