Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Case mistuite de flăcări la Foieni și Huta Certeze
ISU „Someș” Satu Mare  - Joi, 22 Februarie 2018

În noaptea de miercuri spre joi, la ora 01:57 anunța un incendiu de proporții la o casă de lemn din apropierea localității Foieni. La fața locului s-au deplasat 12 pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la o construcție realizată integral din lemn, de la care a izbucnit incendiul și parțial la mansarda din lemn a unei construcții învecinate.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că incendiul a izbucnit într-o încăpere aflată în curs de amenajare. Concret, în urma folosirii unor lacuri pentru amenajarea interiorului construcției, în vederea uscării mai rapide a acestuia, s-a recurs la menținerea căldurii cu ajutorul focului din șemineu, fără asigurarea unei aerisiri corespunzătoare. Astfel, din cauza nerespectării măsurilor specifice de prevenire a producerii unui incendiu la folosirea substanțelor combustibile volatile în spații închise, întreaga construcție a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a extins parțial și la construcția învecinată, din care au ars aproximativ 10 metri patrați de lemn din structura terasei și a mansardei.   

În momentul producerii incendiului, nici o persoană nu se afla în apropiere, incendiul fiind anunțat de către paznicul unui obiectiv destinat îngrijirii persoanelor vârstnice din zonă.     

Un alt apel la 112 a avut loc, la ora 03:28, care anunța izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Huta Certeze.

La fața locului s-au deplasat 12 subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă şi cu o ambulanţă tip SMURD. Alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Certeze

La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la imobilul în care a izbucnit incendiul și la anexa alipită de acesta. Forţele prezente la fața locului au acționat pentru lichidarea incendiului, reușind să împiedice extinderea focului la o altă casă de locuit aflată în aceeași curte.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, la hornul unei sobe cu acumulare de căldură, amplasat necorespunzător ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile din structura acoperișului.

În urma incendiului au ars mobilierul  din încăperea unde era amplasat mijlocul de încălzire și materialele combustibile depozitate în anexă şi s-au degradat parțial două autoturisme.

Din fericire, nu au existat victime. 

Tags: incendiu  casa  foieni  huta certeze  
1457 vizite
Distribuie pe