Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Zeci de accidente, mii de sancțiuni cotravenționale și sute de premise reținute în acest an
Veronica Hodas  - Miercuri, 28 Februarie 2018

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare au susținut miercuri, o conferință de presă, în care au prezentat activitățile serviciului rutier de la începutul anului și până în prezent.

Subinspectorul de poliție, Mihai Pașolea a menționat că până acum au avut loc 35 de accidente rutiere, cauza principală fiind nerespectarea regimului de viteză, urmată de neacordarea de trecere a pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii, dar șI abaterilor săvârșite de către pietoni.

Tot în această perioadă au fost aplicate 4.939 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, au fost reținute 552 permise de conducere, cele mai multe fiind reținute pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, pentru neacordarea de trecere a pietonilor și manevrelor de depășire neregulamentare.

„Având în vedere că atât depășirea limitei legale de viteză, precum și neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una din principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, conducătorii auto trebuie să fie conștienți de faptul că viteza determină creșterea distanței de frânare necesare opririi autoturismului în siguranță și implicit conduce către agrvararea consecințelor accidentelor rutiere.”, a mai adăugat subinsepctorul șef.

Paula Cochera și Alina Ținca, reprezentantele Biroului de Presă al IJP Satu Mare au prezentat recomandările pentru pietoni și șoferi.

Astfel că pietonii au obligația să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă!

- să nu traverseze prin fața sau spatele autovehiculelor oprite1

- să aprecieze correct timpul necesar pentru a traversa în siguranță și să ia în calcul că atunci când traversează strada cu mai multe benzi de sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să fie prudenți

- să rețină faptul că atunci când traversează prin alt loc decât trecerile semnalizate, autovehiculele au prioritate, iar copiii nu trebuie lăsațI să traverzese singuri!

Totodată pietonii trebuie să evite să circule pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Să folosească trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc să meargă cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aibă traficul în față!

Pe vreme rea sau întuneric, pietonii să fie prudenți! Pentru a fi vizibili, să poarte haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

În condițille unui carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, șoferii trebuie să adapteze permanent viteza la condițiile de drum.

Să circule cu viteză care să nu depășească 30km/h în localitățI sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Șoferii trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă.

- nu trebuie să bruscheze comenzile șI să folosească cu prudență frâna de motorc.

- În zilele cu ploi, lapoviță sau ninsoare, acționațI din timp ștergătoarele de parbriz.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: recomandari  politia rutiera  activitati  
884 vizite
Distribuie pe