Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Ziua Mondială a Apei va fi sărbătorită la Satu Mare
Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare   - Miercuri, 14 Martie 2018

Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare organizează in data de 15 martie a.c., de la ora 13.30, la sediul din strada Mircea cel Bătrân Nr 8/A, o sesiune de comunicări dublata de o expoziție fotografica, eveniment organizat pentru marcarea Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită anual în data de 22 martie.

În acest context se vor mai desfășura în perioada 19-23 martie 2018 acțiuni de igienizare pe râul Someș in municipiul Satu Mare, pe barajul si lacul de acumulare Călinești Oaș.

Tema si sloganul lansat de Unite Nations Water pentru anul 2018 este: Nature for Water -The Answer Is In Nature

Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2018 - “Natură pentru apă” își propune să atragă atenția asupra faptului că societatea modernă în care trăim este datoare să se inspire din natură, pentru a face fată numeroaselor provocări, dintre care cele mai serioase privesc calitatea și cantitatea resurselor de apă.

Dezvoltarea socio–umană, explozia urbană și demografică și evoluția tehnologiei l-au îndepărtat, din păcate, pe om de natură și de mediul în care a fost creat. Această străveche comuniune dintre om și apă s-a deteriorat iar neglijarea mediului natural conduce la dezechilibre manifestate prin fenomene extreme, inundații și secete.

Este imperios necesar ca omul modern să înțeleagă importanța vitală a apei și să revină la relația sa tradițională cu apa și, în general, cu mediul înconjurător. Omul, ca și apa, reprezintă o entitate vulnerabilă, expusă riscurilor naturale ale evoluției. Acesta e un motiv în plus pentru care omul contemporan este dator să acționeze în sensul refacerii biodiversității și a stării bune a apelor.

Revitalizarea zonelor umede, precum și restabilirea conectivității râurilor cu luncile inundabile, reprezintă câteva soluții pentru managementul durabil al resurselor de apă și pentru dezvoltarea durabilă a societății umane.

 

 

Tags: ziua mondiala  ape  sarbatoare  sesiune  comunicari  
1132 vizite
Distribuie pe