Locale Altele
Luni, 2 August 2021
Luni, 2 Aug 2021
Unic în Satu Mare! Pizza și paste fără gluten, numai de la WOW!
Florin Răchitan  - Miercuri, 14 Martie 2018

Potrivit statisticilor oficiale, cel puțin 1% din populație suferă de așa-numita boală celiacă, provocată de intoleranța la gluten a organismului, iar afecțiunea este răspândită în ultima vreme mai ales în rândul copiilor.

Glutenul este proteina din cereale (grâu, secară sau orz) față de care organismul unora dintre oameni manifestă o intoleranță uneori severă, pe bază genetică, ce poate să afecteze nu doar sistemul digestiv, dar și pielea, ficatul sau sistemul reproducător, iar în cazul unor crize se manifestă prin dureri abdominale, spasme musculare, osteoporoză precoce, erupții pe piele, dar și anemie sau depresie.

Cei care suferă de asemenea afecțiuni trebuie să respecte toată viața o dietă care să elimine din alimentația lor orice fel de gluten, adică toate preparatele ce conțin făină obișnuită.

Din fericire, pentru ei există alternative, sub forma alimentelor preparate dintr-o făină specială, fără gluten, iar prima mare unitate de alimentație publică din Satu Mare care a introdus această făină în meniul propriu este Pizzeria WOW, din grijă pentru clienții care suferă de asemenea afecțiuni.

De acum, toate variantele de pizza sau paste comandate la WOW pot fi preparate și din făină fără gluten, la cererea clienților, la o diferență de preț nesemnificativă față de aceleași produse preparate din făină obișnuită!

Tot ce trebuie să faceți este să sunați la numerele de telefon 0741-789.789, respectiv 0757-789.789 și, după ce vă alegeți sortimentele de pizza sau paste pe placul dumneavoastră, să specificați dacă doriți ca acestea să fie preparate din făină fără gluten.

Astfel, de acum înainte, nici un sătmărean nu va trebui să renunțe la spaghetele preferate, de teamă că ar putea face vreo criză de intoleranță la gluten și nici un copil invitat la petrecerea de ziua de naștere a vreunui coleg nu va trebui să se mulțumească doar cu vreo salată, în timp ce amicii lui vor comanda pizza!

Tags: pizza  faina  gluten  wow  
1277 vizite
Distribuie pe