Locale Altele
Sambata, 19 Iunie 2021
Sam, 19 Iun 2021
Seminar privind oportunitățile de finanțare a proiectelor pentru cetățeni
Prefectura Satu Mare  - Joi, 22 Martie 2018

Joi, 22 martie 2018, în organizarea Instituţiei Prefectului Judeţul Satu Mare, s-a desfăşurat la Satu Mare un seminar de informare privind mecanismul şi oportunităţile de finanţare a proiectelor prin programul comunitar „Europa pentru Cetăţeni”. 

Programul este derulat de către Direcția Generală Migrație și Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene şi își propune să promoveze cetățenia europeană activă prin implicarea societății civile în construirea unei Europe unite, bazată pe valori istorice și rememorarea unui trecut comun, pe aprofundarea dialogului intercultural și pe concepte precum toleranța, solidaritatea, democrația, egalitatea de șanse și înțelegerea reciprocă. La seminar au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai serviciilor deconcentrate,  instituţiilor de învăţământ  şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Din partea Punctului de contact al Programului în România a susţinut o prezentare doamna Gabriela Nicolau, expert în cadrul Unităţii de management a proiectului din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale.  S-au prezentat  axele de finanţare, cuantumul granturilor care se pot acorda, condiţiile de eligibilitate a aplicanţilor şi acţiunile şi activităţile care se pot finanţa.

Până în acest moment, prin acest mecanism s-au finanţat în judeţul Satu Mare 4 proiecte,  toate privind înfrăţirea cu comunităţi din Uniunea Europeană  şi derulate de Municipiul Satu Mare (2010), Oraşu Nou (2012), Tarna Mare şi Lazuri (2013).

Tags: seminar  europa  finantare  cetateni  
842 vizite
Distribuie pe