Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A murit în urma unui chiuretaj
Leontina Volosciuc  - Luni, 15 Iunie 2009

O sătmăreancă de 34 de ani a murit sâmbătă în salvarea care o transporta spre aeroport după ce în ziua anterioară a fost supusă unui chiuretaj, sarcina de 23 de săptămâni fiind oprită din evoluţie.

Sătmăreanca urma să fie transportată la o clinică de hematologie din Bucureşti, la cererea familiei, după ce a intrat în şoc septic, iar starea ei de sănătate s-a agravat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, a precizat că în seara zilei de vineri, în jurul orei 20.00, femeia a fost internată în spital deoarece s-a simţit rău, iar medicul de gardă de la Ginecologie a constatat că fătul era mort.

Astfel, s-a decis efectuarea unui chiuretaj, iar analizele efectuate au scos la iveală o trombocitoză, ce constă în înmulţirea excesivă a trombocitelor, celule care îndeplinesc un rol foarte important în coagularea sângelui.

În urma chiuretajului, femeia s-a simţit din ce în ce mai rău, iar familia a cerut să fie transportată la Bucureşti. O salvare a preluat-o pe femeie de la secţia de Reanimare pentru a o transporta la aeroport, unde aştepta o aeronavă SMURD, însă, din păcate, pe drum aceasta a intrat în stop cardio-respirator, iar medicul nu a mai putut să o salveze. 


O comisie medicală a fost formată luni la Spitalul Judeţean pentru a investiga acest caz.

Tags: chiuretaj  moarta  spital  
2491 vizite
Distribuie pe