Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Pompierii sătmăreni sunt mai operativi în intervenții
Veronica Hodas  - Joi, 26 Aprilie 2018

Pompierii sătmăreni au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, situația operativă de la începutul anului și până în prezent.

Colonelul Nicolae Dima a menționat că numărul intervențiilor a scăzut considerabil de la 2.396 câte au fost anul trecut la 1.956 anul acesta. La fel s-a întâmplat și cu incendiile care sunt în scădere, 66 anul acesta, față de 71 câte au fost în aceași perioadă anul trecut.

În ceea ce privesc incendiile de vegetație, pompierii au intervenit anul acesta la doar 2 cazuri, față de 34 în 2017.

Inspectorul șef al ISU „Someș” Satu Mare  a mai precizat că pompierii sunt tot mai operativi în intervenții și asta datorită timpilor de răspuns care sunt în scădere. „Un alt aspect îmbucurător se referă la timpiii de răspuns. Timpul mediu de răspuns, în cazul ambelor genuri de intervenție, a scăzut. Dacă la incendii nu este una spectaculoasă, la echipajele SMURD, timpul mediu de intervenție a scăzut cu 5 minute 43 secunde, iar cel de răspuns cu 35 secunde. Acest lucru se datorează și faptului că la capul celor două poduri există sensurile giratorii care fluidizează traficul”.

Legat de activitatea Inspecției de Prevenire, se pare că anul acesta a crescut numărul avizelor și autorizațiilor emise.

Tags: pompieri  activitati  interventii  
655 vizite
Distribuie pe