Locale Altele
Duminica, 17 Octombrie 2021
Dum, 17 Oct 2021
Parada cailor la Foieni
Florin Răchitan  - Duminica, 14 Septembrie 2008

La cea de-a zecea aniversare a Zilei Ecvestre de la Foieni, pe pajiştea din hotarul comunei s-au adunat duminică sute de localnici şi oaspeţi din judeţul Satu Mare şi judeţele învecinate, pentru a asista la o manifestare unică în regiune, ce cuprinde diverse concursuri şi expoziţii cu personaje principale cabaline.

Punctul de atracţie al zilei a fost concursul de atelaje la care au participat opt echipaje, toate premiile de pe primele trei locuri fiind câştigate de orădeni, care se pare că au dezvoltat o şcoală ecvestră pe care sătmărenii ar trebui să fie invidioşi. Astfel, câştigătorul concursului a fost orădeanul Besenyi Jozsef, pe locul II s-a clasat Bede Istvan, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Csorba Karoly.

Cele mai "gustate" momente din program au fost demonstraţiile
de acrobaţie ecvestră prezentate în afara concursului de copiii de la Asociaţia "Galopp" din Satu Mare, care ia toate medaliile de aur la concursurile de profil organizate deocamdată doar în Ungaria, precum şi spectacolul prezentat de grupul artistic al comunităţii hunilor din Ungaria, cu demonstraţii de măiestrie în călărit şi în mânuirea arcurilor cu săgeţi.
 

Programul a fost completat de o serbare câmpenească la care a luat parte, cu mic, cu mare, toată suflarea comunei Foieni, dar şi mulţi oaspeţi din Carei, Satu Mare şi judeţele învecinate, inclusiv din Ungaria.

Tags: foieni  cai  ecvestru  
4221 vizite
Distribuie pe