Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O bucătărie de vară și două case au luat foc în week-end
ISU „Someș” Satu Mare  - Luni, 30 Iulie 2018

În perioada 27-29.07.2018, pompierii sătmăreni au intervenit pentru stingerea a trei incendii.


Vineri, la ora 18:45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o bucătărie de vară din localitatea Oar.

La fața locului s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la acoperişul imobilului. Pompierii militari, sprijiniți și de voluntari din cadrul S.V.S.U. Vetiș au reușit localizarea și stingerea rapidă a flăcărilor, împiedicând propagarea acestora la imobilele învecinate.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că primele materiale care au ars au fost textile artificiale, incendiul fiind provocat, cel mai probabil, prin aprinderea acestora de către o persoană cu intenția de a genera un incendiu.

În urma incendiului au ars: materialul lemnos din construcţia acoperişului, învelitoarea bituminoasă, elemente de mobilier și s-au degradat: aparataură electrocasnică, o ușă și un geam.

Două incendii provocate de instalații electrice defecte


Duminică, la ora 06:43, un apel la numarul 112 anunța un incendiu de proporții la anexa unei case din localitatea Târșolț. La fața locului s-au deplasat pompieri din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă,

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreg acoperișul construcției. Stingerea incendiului a fost îngreunată de cantitatea mare de fân depozitată în podul clădirii. Concomitent cu intervenția pentru stingere, pompierii militari și voluntarii din cadrul S.V.S.U. Târșolț au acționat și pentru limitarea propagării flăcărilor la o încăpere în care se afla o moară și o cantitate însemnată de cereale, respectiv la o altă anexă aflată în imediata apropiere.


Cauza probabilă a producerii incendiului: arc sau scânteie electrică produsă la un aparat electric (frigider) defect.

În urma incendiului au ars: materialul lemnos din construcţia acoperişului, frigiderul, o tonă de fân și s-au degradat pereții anexei și alte materiale combustibile.

Tot duminică, la ora 17:06, pompierii sătmăreni au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, situată pe strada Petru Bran, din municipiul Satu Mare.


La adresa menționată, s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, care au reușit stingerea rapidă a incendiului, limitarea propagării flăcărilor și evacuarea unui vârstnic dintr-o încăpere cuprinsă de fum.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în balconul imobilului fiind cuprinse de flăcări un frigider și elemente de mobilier combustibile. Intervenția promptă a salvatorilor a împiedicat extinderea focului, atît în interiorul locuinței, cât și la locuințele alipite și, mai ales, a contribuit la salvarea vieții bărbatului care refuza să iasă din încăperea în care se afla.

Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric la un cablu electric defect, care alimenta frigiderul.

În urma incendiului au ars mobilierul, frigiderul și alte elemente combustibile aflate pe balcon şi s-au degradat: o ușă, un geam și parțial zugrăveala.


Din fericire, în nici unul dintre aceste incendii, nu au existat victime.

Tags: incendii  case de locuit  scurtcircuit  bucatarie de vara  
1107 vizite
Distribuie pe