Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zilele Orașului Negrești-Oaș au început cu premierea personalităților locale
Florin Răchitan  - Sambata, 18 August 2018

Scena a fost neîncăpătoare sâmbătă seara la ceremonia de premiere a personalităților locale, eveniment ce a deschis oficial seria manifestărilor de Zilele Orașului Negrești-Oaș, în cadrul Festivalului ”Zestrea Oașului”.

În prima fază, pe scenă au urcat politicienii invitați, atât din județ cât și de la nivelul Parlamentului și Guvernului, ambele instituții bine reprezentate în acest an prin ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, și ministrul Sănătății, maramureșeanca Sorina Pintea, respectiv ”celebrul” senator Șerban Nicolae, dar și sătmărenii care ocupă funcții de directori sau secretari de stat în Guvern, precum Radu Roca sau Florin Iura, alături de senatorul sătmărean Gabriel Leș.

De pe scenă au mai transmis mesaje oșenilor prefectul Darius Filip și președinții Consiliilor Județene Satu Mare și Maramureș, Pataki Csaba, respectiv Gabriel Zetea. De asemenea, le-au adresat un salut gazdelor reprezentanții orașului înfrățit Teacevo din Ucraina, care au venit la Negrești-Oaș cu o delegație din care a făcut parte și un deputat al regiunii Zakarpatia în Parlamentul de la Kiev.

Apoi a venit rândul personalităților locale, care au fost premiate de primărița Aurelia Fedorca pentru merite deosebite, cu care se poate mândri tot Negreștiul.

Astfel de premii au fost atribuite scriitoarei Ana Cicio, elevilor cu rezultate remarcabile la învățătură sau la diferite olimpiade școlare, echipelor feminine de handbal campioane județene (la nivel gimnazial și liceal) de la Liceul ”Ioniță G. Andron", antrenate de Ioan Handrău, echipei de volei masculin de la Școala nr.1, antrenată de profesorul Dorel Ghiriti, trupei care a câștigat Festivalul Național de Teatru Englezesc, dar și celor doi tineri, Paula Sălăjan și Ionuț Chereji, care au salvat viața unei bătrâne acordându-i primul ajutor, folosindu-și cunoștințele acumulate la cursurile de Crucea Roșie.




Momentul culminant al ceremoniei de sâmbătă seara a fost acordarea titlurilor de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș protopopului greco-catolic Iacob Feher și preotului ortodox Ioan Pop, ctitorul catedralei din centrul orașului.




După ce a trecut partea oficială a primei zile de sărbătoare, negreștenii au petrecut în noua locație unde se desfășoară Zilele Orașului, pe stadionul echipei Oașul, vedetele primei seri fiind What’s Up și Irina Rimes. Spectacolele vor continua duminică seara cu super-recitalurile Phoenix și Carla’s Dreams!







Tags: zilele  orasului  negresti oas  
2105 vizite
Distribuie pe