Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmeria Satu Mare a găzduit întrunirea metodică a preoților militari din structurile MAI
Jandarmeria Satu Mare  - Marti, 4 Septembrie 2018

Ziua de marţi 04 septembrie va rămâne în amintirea multor jandarmi ca o zi de neuitat. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a fost gazda întrunirii metodice şi de specialitate a preoţilor militari din structurile M.A.I.


Întrunirea s-a dorit a fi o lecţie vie de istorie, susţinută în prezenţa cadrelor militare ale unităţii, sub forma unor prezentări succinte ale unor teme conexe Anului Centenar.

Activitatea a debutat în clubul unităţii, protopopului Sătmarului – pr. Ioan Socolan delegatul P.S. Justin – Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, şi a şefilor instituţiilor militare din judeţ a fost susţinută lecţia de istorie.


Despre Alexandru Vaida Voievod – primul premier al României Mari a vorbit pr. dr. Achim Daniel din cadrul I.J.J. Maramureş, fiind secondat de pr. Radu Cotuţiu din cadrul I.J.J. Cluj care a vorbit despre Patriarhul Miron Cristea şi Marea Unire. Tema principală a întâlnirii Biserica şi Armata în Primul Război Mondial a fost prezentată de către pr. Boroş Ion – din cadrul I.J.J. Braşov.


Activitatea a continuat pe platoul din curtea unităţii unde a fost organizat un ceremonial militar în cadrul căruia p.c. HIRIPI Otto – Lorincz a fost decorat de către preşedintele României – domnul Klaus Werner Iohannis cu medalia  Bărbăţie şi Credinţă – cu însemn de pace.

A urmat apoi sfinţirea Drapelului Centenar, care a fost arborat pe catarg în timp ce întreaga asistenţă intona Imnul Naţional al României.


Activitatea se va încheia în cursul serii, când la ceasul Vecerniei, la mănăstirea Scărişoara, cea mai vestică mănăstire a României, preoţii militari, împreună cu slujitorii mănăstirii vor săvârşi Slujba parastasului pentru toţi eroii neamului românesc.

Tags: intrunire metodica  preoti militari  mai  
1312 vizite
Distribuie pe