Locale Altele
Vineri, 17 Septembrie 2021
Vin, 17 Sept 2021
Turnul Pompierilor din Satu Mare poate fi vizitat gratuit cu ocazia Zilei Pompierilor
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 11 Septembrie 2018

În data 13 septembrie a.c., cu ocazia aniversării Zilei Pompierilor din ROmânia, Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă “Someş” Satu Mare, în colaborare cu Primăria Municipiului Satu Mare, organizează un eveniment inedit.

Astfel, în intervalul orar: 10.00 – 20.00, toți cetățenii care doresc să viziteze Turnul Pompierilor din Satu Mare vor avea asigurat accesul liber.

Considerat un simbol al orașului, Turnul Pompierilor este o clădire unică în România și printre puținele de acest fel în Europa. Are o înălțime totală de 47 de metri, a fost construit între anii 1903 - 1904 din inițiativa episcopului romano-catolic Gyula Meszlényi, proiectat de arhitectul Ferencz Dittler și construit de Lajos Vajnay.

Turnul are 174 de trepte pe o scară metalică în spirală, pereți groși de 80 de cm, de la înălțimea de 10 m turnul este cilindric având 3,9 metri la bază și 3 m în partea superioară. Turnul este prevăzut cu un balcon de unde se poate vedea orașul, iar în vârful cupolei este montată o veche stemă a orașului, învelită în cupru. 

Din acest turn, pompierii au supravegeat orașul mulți ani, iar astăzi, după efectuarea unor lucrări de consolidare și renovare Turnul Pompierilor constituie una din atracțiile turistice pentru vizitatorii municipiului Satu Mare. De pe balconul circular cu balustradă de fier orașul se dezvăluie în toată splendoarea lui.

 

Tags: turnul pompierilor  acces gratuit  vizitare  
941 vizite
Distribuie pe