Locale Altele
Joi, 5 August 2021
Joi, 5 Aug 2021
Incendiu de pădure între localitățile Bârsăul de Sus și Bârsăul de Jos
Veronica Bretan  - Vineri, 21 Septembrie 2018

ISU „Someș” Satu Mare a fost anunțaț în această după masă, în jurul orei 14.20, despre faptul că a izbucnit un incendiu de pădure între localitățile Bârsăul de Sus și Bârsăul de Jos.

La fața locului s-a deplasat un camion cu zece subofițeri, două autospeciale de stingere cu șapte subofițeri, cadre din grupa operativă din cadrul SVSU Bârsău și Crucișor, specialiști ai Ocolului Silvic Borlești.

Focul s-a extins la pădurea de foioase și rășinoase, a ars coronamentul. Au ars aproximativ 5 ha de vegetație.


Accesul spre locul evenimentului a fost dificil din cauza faptului că ultima parte a itinerariului de deplasare a fost greu practicabilă pentru autospeciale, ceea ce a condus și la creșterea timpului de răspuns. Forțele de intervenție au acționat concomitent atât pentru izolarea tuturor focarelor, cât pentru protejarea zonelor învecinate, utilizând procedee specifice de stingere a incendiilor de pădure.


După trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit lichidarea tuturor focarelor, stabilind că au ars aproximativ 3 hectare de pădure, cauza probabilă a producerii acestui eveniment fiind focul deschis în spații deschise.

Tags: incendiu  padure  barsaul de sus  
732 vizite
Distribuie pe