Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Uniţi pentru Satu Mare. Manifestare de suflet a sătmărenilor, de Centenarul Unirii.
Florin Răchitan  - Vineri, 21 Septembrie 2018

Sala de spectacole a Teatrului de Nord a fost arhiplină vineri la orele după-amiezii, la primul eveniment organizat de recent înfiinţata Asociaţie „Uniţi pentru Satu Mare” cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Printre cei prezenţi în sală, pe bază de invitaţie, s-au numărat înalte feţe bisericeşti, politicieni, oameni de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai elitei intelectuale sătmărene, iar în primul rând din public a luat loc şi fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes.

Discursurile rostite cu această ocazie de PS Timotei Sătmăreanul, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, de protopopul gerco-catolic Dumitru Roman şi de preşedintele Asociaţiei „Uniţi pentru Satu Mare”, Dan Mihai Şuta, au fost completate cu recitalurile corului Mediesana din Medieşu Aurit, după care spectatorii au asistat la un simpozion susţinut de prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, şi de reputatul actor, scriitor şi regizor de teatru Dan Puric.

Manifestările organizate de Asociaţia „Uniţi pentru Satu Mare” cu ocazia Centenarului Unirii vor continua duminică, la orele 13, cu o paradă a portului popular prin centrul Sătmarului, urmată de concerte de muzică populară cu rapsozi precum Mariana Anghel, Sava Negrean-Brudaşcu, Dinu Iancu Sălăjanu şi Aurel Tămaş, apoi la orele serii, de concerte pop-rock cu trupele Desperado şi Direcţia 5.

Tags: spectacol  teatru  uniti  satu mare  
1448 vizite
Distribuie pe