Locale Altele
Duminica, 5 Decembrie 2021
Dum, 5 Dec 2021
Ziua Persoanelor Vârstnice marcată de APM Satu Mare
APM Satu Mare  - Marti, 2 Octombrie 2018

Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice este ziua în care APM Satu Mare se reîntâlneşte cu pensionarii instituţiei.
Pentru APM Satu Mare acest an este an aniversar, se celebrează 10 ani de când a inițiat întâlnirea anuală cu colegii pensionari pentru a petrece câteva ore împreună, în primul rând, dar şi pentru a cunoaşte şi a vizita obiective de investiții cu care se poate mândri judeţul Satu Mare şi care contribuie la dezvoltarea durabilă a județului nostru. An de an, până acum s-au vizitat obiective emblematice pentru judeţul nostru, fie ele culturale, turistice sau economice: Complexul de educaţie ecologică „Casa verde”, Tabăra ecologică de la Tarna Mare, Castelul din Carei, Cetatea din Ardud, Casa meşteşugarilor,  Centru de recreere Atea, Depozitul ecologic de deşeuri - Doba, Fabrica de ciocolată - Odoreu, Lacul de la Călineşti Oaş.
În acest an  aniversar, obiectivele vizitate au fost Fabrica SC Alu Menziken  SRL din Medieşu Aurit  - companie elvețiană producătoare de componente de aluminiu pentru renumiți producători de avioane,  Complexul arheologic ,,Cuptoarele dacice,” unde sunt conservate in situ cuptoare de ars ceramică din secolele I-IV d.Hr. , Castelul renascentist Lonyai din aceeaşi localitate precum şi renumita  pălincie Zetea.
Ghidul acestei zi festive, zi însorită de toamnă a fost chiar administratorul pălinciei d-nul. Silviu Zetea-primarul de odinioară al comunei şi cel care a reorganizat activitatea din cadrul firmei  cu dorința de a transmite generațiilor viitoare secretul metodei ,,Zetea” pe varianta din tată în fiu. 

Balastiera de la Iojib a fost ultimul popas, iar la finalul itinerariului, într-o atmosferă relaxantă s-a servit o binemeritată masă festivă la care s-au retrăit clipele de odinioară petrecute împreună şi s-a trecut în revistă locurile, obiectivele vizitate în cei 10 ani. 

 

Tags: ziua pensionarului  apm satu mare  
1130 vizite
Distribuie pe