Locale Altele
Vineri, 1 Martie 2024
Vin, 1 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trafic blocat în Vama Petea
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Iulie 2009

Traficul prin Vama Petea-Csengersima a fost blocat aproape toată ziua de miercuri din cauza unei defectiuni a retelei de calculatoare survenite in partea maghiara.

 

Sistemul informatic al vameşilor maghiari s-a defectat miercuri dimineata la scurt timp dupa ora 8, ora Romaniei.

Dupa ce s-a constatat ca baza de date nu mai poate fi accesata si ca este nevoie de interventia specialistilor informaticieni, politistii maghiari de frontieră nu au mai permis accesul autovehiculelor prin punctul de trecere a frontiere. 

 

Persoanele aflate in autoturismele mici au fost sfatuite sa foloseasca punctul de trecere a frontierei de la Urziceni – Vallay, aflat la circa 35 km distanta. Chiar si asa, respectiv in conditiile in care multi au renuntat sa astepte si s-au indreptat inspre celalalt punct de trecere a frontierei, peste 300 de autoturisme s-au aflat miercuri in stationare periodica in punctul de trecere a frontierei de la Petea-Csengersima.

Problemele cele mai mari au fost inregistrate in cazul  TIR-urilor incarcate cu marfa, deoarece pentru acestea cea mai apropiata varianta de iesire din tara este vama Bors, ceea ce presupunea parcurgerea unei distante de peste 200 km. 

 

In jurul orei 16, pe sensul de iesire din tara se aflau aproximativ 150 de TIR-uri, iar pe cel de intrare mai mult de 50. Exasperati din cauza asteptarii, soferii de pe TIR-uri au claxonat prelung de mai multe ori in cursul zilei, dar politistii de frontiera romani si maghiari nu au avut cum sa intervina, deoarece nu de ei depinde repunerea in functiune a retelei de calculatoare.

 

Până la urmă, informaticienii maghiari au sosit la ora 16,30 şi au remediat problema, circulaţia pe ambele sensuri reluându-se la ora 17,45.

Tags: vama  petea  circulatie  blocata  
7175 vizite
Distribuie pe