Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Satu Mare este gazda Conferinței de Îngrijire a Pacientului
Veronica Bretan  - Vineri, 12 Octombrie 2018

Timp de două zile la Satu Mare are loc prima manifestare de amploare organizată de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Conferința de Îngrijire a Pacientului.


La eveniment participă peste 300 de specialiști atât din țară, cât și din străinătate care vor susține prezentări și ateliere de lucru și vor oferi informații de actualitate despre planul de îngrijire, tehnici și produse de îngrijire a pacientului.

Tema conferinței „Mai aproape de pacient – folosește planul de îngrijiri, îmbunătățirea calității și siguranței îngrijirilor în spital”, dorește să aducă în atenția personalului medical importanța utilizării planului de îngrijiri în vederea creșterii gradului de satisfacție a pacienților.


„Este o primă manifestare proprie de amploare a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Este o manifestare care abordează un subiect extrem, de actualitate și anume, îngrijirea bolnavului, a pacientului. Este foarte important în ceea ce privesc segmentele actului medical la această componentă pentru că foarte mult, din ceea ce înseamnă îngrijire la patul bolnavului, ca și instrument și ca și procedură nu este foarte bine definită. Noi practic dorim ca aceaste zile să aibă loc o dezbatere privind îngrijirea pacientului, care sunt cele mai bune și eficiente soluții în ceea ce privește calitatea de îngrijire a bolnavului. Mă refer la interacțiunea pe care o avem zilnic cu bolnavul nu doar strict la interacțiunea medicală, la consultul medical, ci și timpul în care stă el în spital. Am încercat să invităm oameni profesioniști atât din țară, cât și din străinătate care au experință profesională și au un cuvânt de spus.

Vreau ca ceea ce se va discuta în aceste zile să se transpună la fel de repede și în practică, etapizat, cât mai simplu, dar cât mai rapid.”, a declarat directorul SJU Satu Mare, Adrian Marc .


Conferința își propune ca prin prezentările orale, atelierele de lucru și sesiunea de întrebări și răspunsuri să-și aducă aportul în dezvoltarea unui plac de îngrijire standard la nivel național care să corespundă nevoilor pacientului și care să fie ușor de utilizat de către personalul medical.

În cursul acestei zile, va onora cu prezența și Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.  

Tags: conferinta  ingrijire  pacienti  
1579 vizite
Distribuie pe