Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
Pompierul Ștefan Szabolcs a salvat viața unui bărbat, victima unui accident rutier
ISU „Someș” Satu Mare  - Vineri, 19 Octombrie 2018

Pompierul plt. maj. Ștefan Szabolcs, pompier și paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, aflat în timpul liber în data de 14 octombrie a.c., datorită prezenței de spirit, curajului și aptitudinilor sale, a salvat viața unui bărbat.

Cu modestie a povestit cum duminică după amiază, în timp ce se deplasa cu mașina, împreună cu familia, a fost nevoit să oprească din cauza producerii unui accident rutier. Evident că a mers rapid să vadă despre ce e vorba! 

A găsit pe carosabil un bărbat care prezenta o hemoragie abundentă, cu multiple plăgi și traumatisme și în stare de inconștiență. Acesta a fost momentul în care a pus în aplicare tot ce a învățat în ultimii 11 ani: ”S-a sunat la 112?”, ”Am nevoie de garou..”, ”Am nevoie de...”. A improvizat un garou dintr-un batic găsit în portbagajul unei mașini, a pansat răni, a verificat în permanență respirația aplicând o Pipă Guedel (găsită într-o trusă medicală) pentru a menține deschise căile respiratorii.

Acest înger a făcut totul perfect până la sosirea ambulanței. Un caz deosebit de grav, dificil de gestionat, dar dus la bun sfârșit, acesta este tabloul unui adevărat salvator!

Tags: pompier erou  stefan szabolcs  
718 vizite
Distribuie pe