Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Sătmărenii Bertici au ajuns la Vladivostok
Florin Răchitan  - Marti, 23 Octombrie 2018

După nici două săptămâni și aproape 13.000 de km parcurși, cei doi Bertici sătmăreni, tată și fiu, au ajuns la destinația expediției în care au pornit din Satu Mare într-o Dacia Logan veche, dar echipată corespunzător pentru traversarea Siberiei.

Primul lucru pe care l-au făcut după cazarea la hotelul din Vladivostok a fost să încălzească și să consume cele două pizza Gemelli oferite de sponsorul lor principal la plecarea din Satu Mare, pe care le-au congelat și le-au purtat prin toată Siberia până în orașul-port de la Oceanul Pacific. Ei spun că sunt cele mai gustoase pizza pe care le-au mâncat vreodată ;))

Vladivostok i-a întâmpinat cu o furtună cumplită, dar atât Bertici Attila, cât și fiul său Norbi sunt bine sănătoși și același lucru se poate spune și despre deja celebrul NEO, cum au poreclit ei Dacia lor, care s-a comportat excelent pe distanțele uriașe parcurse, având doar mici probleme tehnice pe străzile orașelor mai aglomerate.

Băieții se vor odihni timp de două zile, apoi vor porni în partea mai grea a călătoriei lor, menită să refacă drumul parcurs de bunicul Bertici evadat dintr-un lagăr sovietic din Siberia și ajuns acasă după doi ani de aventuri inimaginabile.

Misiunea nepotului și strănepotului va fi mai ușoară, dar cu siguranță vor avea și ei parte de peripeții în țările prin care urmează să treacă de acum înainte în Asia Centrală, adică Mongolia, Kazahstan, Tadjikistan și Uzbekistan, unde nu vor avea nici drumuri practicabile pe unele trasee, inclusiv prin Podișul Pamir, unde sunt trecători situate la altitudini de aproape 5.000 m. Ei speră ca peste o lună să ajungă în Caucaz, apoi în Turcia, de unde, potrivit propriilor declarații, va fi ”floare la ureche” până acasă. Așa să fie!

Tags: hello  siberia  bertici  vladivostok  
2996 vizite
Distribuie pe