Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Au scăpat de ce a fost mai greu! Sătmărenii Bertici au trecut Munții Caucaz și ajung marți acasă.
Florin Răchitan  - Joi, 15 Noiembrie 2018

La puțin mai mult de o lună de când au plecat din Satu Mare, perechea Bertici – tată și fiu - au parcurs deja, într-un timp record față de propriile lor calcule, cea mai mare parte a traseului care i-a purtat prin toată Siberia și Asia Centrală.

În ultimele zile au trecut prin zone cu nume la auzul cărora te trec fiorii – Cecenia, Daghestan, Ingușetia și Osetia de Nord – unde au întâlnit zeci de filtre de poliție, cu soldați înarmați până-n dinți, dar, din fericire, nimeni nu s-a uitat urât la ei ;))

În cursul zilei de joi au trecut și de ultimul hop mai mare din expediția lor, Munții Caucaz, iar seara au ajuns într-un oraș de poveste de pe malul Mării Negre, Batumi din Georgia.

”A fost foarte greu, dar jos pălăria față de NEO (deja legendara Dacia Logan care i-a purtat pe cele mai sălbatice trasee de pe două continente fără să aibă măcar vreo pană de cauciuc)! Am parcurs 150 de kilometri în 5 ore! Cred că am fost singura mașină 4x2 pe munte care nu a derapat în parapet sau în altă mașină! Era să intre în noi un rus cu un Hyundai, dar am reușit să evităm impactul în ultimul moment! După ce a trecut pe lângă noi ca sania, s-a oprit într-o Toyota! Dar la final totul a fost bine.

Conform calculelor nostre și dacă ne ajută bunul Dumnezeu, duminică seara sau noaptea vom intra în România pe la Vama Veche. În Satu Mare ajungem marți pe la orele 14:00-17:00 (vom comunica ora mai exactă marți dimineața). Finish-ul va fi în același loc de unde am pornit, adică în Piața Libertății, în fața restaurantului Best Food Gemelli. Vă îmbrățișăm!” – au transmis băieții Bertici pe pagina de Facebook pe care ne-au ținut la curent zilnic cu toate episoadele aventurii vieții lor.  

Tags: hello  siberia  bertici  georgia  
1093 vizite
Distribuie pe