Locale Altele
Vineri, 24 Septembrie 2021
Vin, 24 Sept 2021
Oșenii s-au alăturat caravanei căruțelor ce a pornit din Maramureș la Alba Iulia
Florin Răchitan  - Duminica, 25 Noiembrie 2018

Un grup ce vreo 15 oșeni, printre care se numără primarul din Bixad, Ioan Tătar, și Ștefan Berinde zis Boda Oșanu", cel care organizează în fiecare an Osâmbritu" Oilor, s-au alăturat în urmă cu trei zile celebrei caravane a căruțelor care a pornit din Sighetu Marmației și reface Drumul Unirii până la Alba Iulia, pentru a ajunge la manifestările de Centenar.

Caravana s-a tot îngroșat pe traseu, pe măsură ce i s-au alăturat din ce în ce mai mulți căruțași din satele din Maramureș și Sălaj, dar și români din dreapta Tisei, din Ucraina, astfel că numărul lor a depășit deja 100 în această dimineață, când au fost primiți cum se cuvine, cu pâine și cu sare, la Dej, în județul Cluj.

Acolo li s-a alăturat și primărița din Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, ea fiind impresionată de primirea de care au avut parte în orașul clujean.

”Oameni ca ei au înfăptuit Unirea, oameni ca ei duc mai departe spiritul care ne-a unit sub tricolor pe vecie. Prin ei și spiritul care îi animă, fiecare român, din toată lumea, va fi de 1 Decembrie la Alba Iulia!” – a declarat Aurelia Fedorca.

Tags: caravana  carute  unire  
3689 vizite
Distribuie pe
Dumitru
Aderati Romani , bravo lor !
2018-11-26 02:56:21