Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Drapel de Centenar înălțat la Lipău
SM Online  - Luni, 26 Noiembrie 2018

La Lipău a avut loc duminică stințirea și arborarea unui drapel imens, iar la baza catargului a fost zidită o placă comemorativă in cinstea eroilor din satul Lipău care au luptat in Primul și al Doilea Război Mondial, dar și drept aniversare a Centenarului Marii Uniri.

Au fost prezenți și au luat cuvântul reprezentanta Prefecturii Satu Mare, Cecilia Marinescu, primarul comunei Culciu, Domokos Alexandru, fostul director al Școlii Generale din Lipău, Suciu Vasile, profesorul de Istorie, Alin Pop, dar și organizatorul acestui eveniment, solistul Romică Fernea, care a interpretat imnul național pe durata arborării drapelului și un cântec patriotic: "Ne intoarcem iar biruitori".

Micuța Iulia Fernea a rostit poezia "Nu plânge maică Românie" și, pentru ca acest eveniment să se ridice la cel mai inalt nivel, militarii Batalionului 52 Geniu Tisa au salutat și au dat onorul drapelului național.

La final, preotul paroh al satului Lipau, Ioan Iederan, a înmânat militarilor Batalionului 52 Geniu o icoană purtătoare de biruință in misiunile ostașilor.

Tags: drapel  centenar  lipau  
1577 vizite
Distribuie pe