Locale Altele
Marti, 18 Mai 2021
Marti, 18 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
”Artă contemporană” în Munții Oașului. De Centenar.
Florin Răchitan  - Luni, 26 Noiembrie 2018

Membrii Serviciului Salvamont al județului Satu Mare își exprimă frustrarea, într-o postare pe pagina lor de Facebook, în legătură cu ”operele de artă contemporană” ce-i întâmpină în patrulările săptămânale prin Munții Oașului.

”Împreună cu Primăria Negrești-Oaș, SPJ Salvamont, Asociația Cutezătorii Munților și mulțimea de voluntari care ne-au stat alături în campaniile de ecologizare, putem să o luăm de la început în fiecare lună, dacă nu eradicăm această subspecie umană, incapabilă să înțeleagă că muntele nu este rampa lui de gunoi!

Din păcate, aceste mizerii au fost abandonate de locuitori ai zonei, mai mult de atât, într-una din imagini se regăsesc materiale de construcții folosite la unul dintre imobilele construite în stațiune!

Mă gândesc cu oroare, dacă nu luăm atitudine, ce se va întâmpla după începerea activității pe domeniul schiabil, când vom asista la o explozie imobiliară în microdepresiunea Luna Șes. 

Credeți-mă că aceste „resturi de civilizație” nu ne-au fost lăsate moștenire nici de către marțieni și nici de către vizigoți în ultima lor invazie barbară! Până la patrularea din weekend-ul viitor, autorii acestor monstruozități pot reveni la locul faptei, să-și strângă mizeriile, dacă nu... le vom strânge noi...pentru a câta oară ? De ce noi ?...Pentru că iubim frumosul și natura...pentru că suntem oameni!” – au scris salvamontiștii în mesajul lor.

Așa ar trebui să arate toate priveliștile cu care ne-a alduit Dumnezeu:

Și aceștia sunt copiii care fac curățenie după jmekeri:

 

Tags: mizerie  poluare  luna ses  
608 vizite
Distribuie pe