Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Spectacol caritabil în uniformă militară, la Teatrul de Nord
Poliția Satu Mare  - Marti, 27 Noiembrie 2018

Uniți în fapte bune!"- acesta a fost motto-ul unui spectacol de gală organizat luni, la Teatrul de Nord Satu Mare. 


Peste 150 de militari sătmăreni, din toate structurile, îmbrăcați în ținută militară, însoțiți de membrii familiei au participat la evenimentul caritabil organizat la inițiativa conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare, și a Direcției Județene de Informații Satu Mare, eveniment desfășurat sub semnul Centenarului.


La 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri,  noi "Oamenii Centenarului" am adus un omagiu colegilor noștri care, deși departe de războaie,  sunt eroi ai acestei țări. 

Familiile a cinci militari sătmăreni care, din nefericire, au plătit cu prețul sănătății sau chiar al vieții misiunile încredințate sunt beneficiarii fondurilor strânse din donațiile oferite în cursul serii de ieri.

Periplul istoric, muzical și dansant, la care au asistat cei prezenți l-au oferit cu generozitate artiști sătmăreni, amatori și consacrați.

Publicul spectator a fost purtat pe acorduri de cântece patriotice și colinde de către soliștii care nu au ezitat să se alăture unei  cauze nobile: Cătălin și Valentin Feher, Petrică Mureșan, George Negrea, Diu Oșan, Alin Mitrașca, Sorin Buc și Corala Jandarmeriei.


Mesagerii foclorului autentic sătmărean “Ansamblul Doruri Sătmărene” au  încântat privirea spectatorilor cu un dans de codru.


Lecția de patriotism a serii ne-a fost oferită de către domnul Felician Pop, care ne-a arătat că istoria poate fi recuperată nu numai prin efortul istoricilor de profesie ci, mai ales, prin cel al oamenilor obişnuiţi, iubitori ai trecutului și ne-a purtat până în timpuri străvechi, de a căror însemnătate ne bucurăm cu mândrie în zilele noastre, în anul Centenarului.


Alături de inițiatorii acestui demers și-au adus aportul la succesul evenimentului: Centrul Militar Județean Satu Mare,  Batalionul 52 Tisa, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Penitenciarul Satu Mare, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Satu Mare,  Direcția Generală Anticorupție și Serviciul Județean de Protecție Internă Satu Mare.

Subliniem pe această cale mesajul evenimentului și vă îndemnăm să fiți uniți în fapte bune!

 

 

Tags: spectacol caritabil  uniforma militara  uniti  fapte bune  
1335 vizite
Distribuie pe