Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Sătmărenii și-au trimis delegații la Alba Iulia, ca în urmă cu un secol
Veronica Bretan  - Joi, 29 Noiembrie 2018

Manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri au continuat astăzi la Muzeul Județean Satu Mare acolo unde s-a deschis vernisajul expoziției „Sătmăreni și Marea Unire”, iar actorii Teatrului de Nord Satu Mare au suținut un spectacol itinerant.

Expoziția este un omagiu adus sătmărenilor care s-au implicat activ în realizarea Marii Uniri, iar aceasta cuprinde documente și obiecte ale personalităților sătmărene, piese de costum tradițional din 1918.


Actorii Teatrului de Nord le-au captat atenția celor prezenți intrând în pielea conducătorilor Sătmarului de acum 100 de ani și au prezentat ședința de alegere a delegaților sătmăreni pentru Marea Adunare de la Alba Iulia.


Aceștia au pornit apoi pe jos, de la Muzeul Județean până la statutia dr. Vasile Lucaciu, unde s-a depus o coroană de flori în semn de omagiu pentru activitatea sa politică și culturală, dat fiind faptul că astăzi, 29 noiembrie, este ziua comemorării morții eroului national.

La intoarcere, momentele artistice au continuat pe platoul din fața Muzeului Județean, atmosfera fiind intretinuta de Petrică Mureșan, George Negrea și Fanfara din Beltiug condusă de Mircea Câcu.

Tags: centenar  delegatie  satmareni  alba iulia  actori  teatru  manifestari  satu mare  
873 vizite
Distribuie pe