Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Numărul accidentelor rutiere grave și al infracțiunilor a fost în scădere în 2018
Veronica Bretan  - Luni, 21 Ianuarie 2019

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Sorin Stan, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, faptul că în anul 2018 numărul accidentelor rutiere grave și numărul persoanelor decedate în accidente a scăzut.

În anul 2018 în județul Satu Mare au fost înregistrate 124 de accidente cu 16 mai puține față de anul 2017, acestea fiind soldate cu 32 de morți, cu 12 mai puțini față de anul precedent și 113 răniți grav cu 24 mai puțini.

Cauza principală a accidentelor rutiere este viteza excesivă, urmată de neacordarea de prioritate și infrastructura rutieră și parcul auto care este într-o continuă creștere.

Anul trecut au fost constatate 410 infracțiuni la regimul circulației rutiere și au fost aplicate 34.489 sancțiuni contravenționale în valoare de 84.016.300 lei.

Tot anul trecut, ca urmare a unei bune colaborări cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare și a muncii în echipă, polițiștii au reușit identificarea autorilor în cazul celor 5 cauze de omor înregistrate în cursul anului, precum și în cazul celorlalte infracțiuni de mare violență, într-un timp foarte scurt.

În ceea ce privește criminalitatea contra patrimoniului, șeful IPJ Satu Mare,  a menționat că a scăzut și numărul furturilor, a tâlhăriilor și a distrugerilor, dar a crescut numărul înșelăciunilor, acestea fiind de 179 cu 2,8% mai mult decât în 2017.

Pe parcursul anului precedent zece cadre au încetat raporturile de activitate din care șapte prin pensionare, unul la cerere, unul prin demisie și unul alte măsuri, iar 18 polițiști s-au mutat la alte structuri ale Poliției Române.

Pentru completarea deficitului de personal s-au organizat o serie de concursuri, astfel că 4 de ofițeri, 3 agenți și 2 personal contractual au fost încadrați din sursă externă, un agent a fost reîncadrat, iar 3 ofițeri și 63 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție , respectiv din Academia de Poliție au fost repartizati unitatii noastre.

Nu  au lipsit nici relaţiile de cooperare international care au fost direcţionate în funcţie de priorităţile Poliţiei Române, în contextul noilor evoluţii ale criminalităţii în zonă. „Am continuat cooperarea cu  poliţia maghiară, concretizată în desfăşurarea unor acţiuni comune punctuale, în oglindă, atât pe teritoriul României cât şi al Ungariei, pe linia investigaţiilor criminale, ordine publică şi poliţie rutieră.”, a menționat șeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan.

Astfel polițiștii  au desfășurat 4 activități comune cu partea maghiara care au vizat armonizarea modului de acţiune a reprezentanţilor celor două instituţii poliţieneşti, vizând siguranţa traficului rutier, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

 

Tags: accidente  infractiuni  scadere  
1055 vizite
Distribuie pe