Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Pădurea Săcășeni a fost îmbogățită cu 1.000 de goruni
APM Satu Mare  - Vineri, 5 Aprilie 2019

Luna Pădurii este un eveniment ecologic marcat în fiecare an în perioada 15.03.-15.04, fiind unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, deoarece reprezintă o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor.

Din inițiativa și cu buna rânduilă a Ocolului Silvic „Codrii Sătmarului”, s-a organizat joi, 04.04.2019, la Pădurea Săcășeni, proprietatea comunei Săcășeni, o acțiune de plantare în contextul evenimentului din calendarul ecologic dedicat pădurii.

Invitată la această acțiune de plantare, APM Satu Mare a participat alături de un grup de 165 de elevi ai Liceului Teoretic Carei, îndrumați de cadrele didactice și directorul unității de învățământ, Zsido Sandor. De asemenea, au fost prezenți primarul comunei Săcășeni - Ferencz Levente și Oros Ana în calitate de președinte al Composesoratului Pădurilor și Pășunilor Chegea, împreună cu specialiști silvici, care au fost deschiși la invitația șefului de ocol, Balogh Sandor.

Acțiunea de joi a fost una spornică și sperăm că va fi și una rodnică, pe termen lung, în beneficiul pădurii și a dezvoltării acestui ecosistem.

APM Satu Mare salută astfel de practici ecologice și a onorat invitația primită din partea O.S. Codrii Sătmarului, alăturii de tinerii conștienți de importanța pădurii.

Astfel, urmând instrucțiunile de plantare și sub atenta îndrumare a silvicilor prezenți la acțiune s-au plantat 1.000 de puieți din specia gorun.

Elevilor li s-a prezentat tehnica corectă de plantare și care au fost acțiunile pregătitoare pentru realizarea gropilor, care s-au săpat cu burghiul (au existat și momente demonstrative în acest sens când, din dorința elevilor de a mai planta puieți, au fost necesare realizarea de gropi suplimentare, astfel că s-a pus în funcțiune burghiul, dar și săpatul manual de către elevi și silvici) și așa elevii s-au familiarizat cu practica corectă de plantare a unui copac, fiind esențial a se planta în mod coerespunzător pentru ca puietul să prindă rădăcini viguroase.

Astfel de evenimente sunt importante, atât pentru tinerii care trebuie să fie educați asupra importanței păstrării unui mediu curat în general, dar în special asupra beneficiilor oferite de ecosistemul unei păduri prin simplul fapt că se inspiră aer oxigenat, dar și pentru diverși factori decizionali  care sunt responsabili să asigure dezvoltarea armonioasă a mediului pentru viitorul tinerilor implicați astăzi în acțiuni ecologice.

 

Tags: plantare  goruni  padure  sacaseni  
981 vizite
Distribuie pe