Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
A început invazia de căpușe. 27 de persoane au ajuns la UPU.
Spitalul Județean de Urgență Satu Mare  - Miercuri, 10 Aprilie 2019

Odată cu cu creșterea temperaturii, la Unitatea de Primiri Urgențe sau la secția de Boli Infecto Contagioase din cadrul SJU Satu Mare, în ultimele zile s-au prezentat mai multe persoane care au fost înțepate de căpușe.   

În total, până acum, au fost înregistrate un număr de 27 de persoane înțepate de căpușe, 16 femei și 11 bărbați, 13 dintre aceste persoane fiind copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. 

În majoritatea cazurilor căpușele au fost extrase la UPU după care pacienții au fost dirijați spre secția de Boli Infecto Contagioase pentru consult de specialitate.

 Specialiștii atrag atenția persoanelor înțepate de căpușe că, pentru prevenirea apariției unor complicații,  aceste nu se rup ci se extrag de la locul de inserție cu o pensă. De preferință extragerea căpușei trebuie efectuată într-un cabinet medical sau spital. 

În cazul aparției unui edem (roșeață, umflătură) la locul înțepăturii sau alte fenomene alergice, se recomandă ca persoana în cauză să se prezinte de urgență la medic.     

Tags: invazie  capuse  upu  
547 vizite
Distribuie pe