Locale Altele
Miercuri, 10 August 2022
Mie, 10 Aug 2022
De Ziua Pământului s-au plantat sute de panseluțe la Medieșu Aurit
APM Satu Mare  - Luni, 15 Aprilie 2019

Sub deviza ,,Viață pentru PLANETĂ-Viață pentru NOI!”, sâmbătă 13 aprilie 2019,  localitatea  Medieşu Aurit a fost gazda unei palete largi de activități ecologice desfăşurate  din inițiativa APM Satu Mare în parteneriat cu Primăria Medieşu Aurit, Liceul de Arte ,,Aurel Popp” , Direcția Județeană pentru Protecția Copilului şi nu în ultimul rând  Societatea ALU MENZIKEN SRL.


După deschiderea oficială, startul acțiunilor a fost dat de vicepreşedintele ANPM dl. Radu Roca. Primul moment deosebit de emoționant a fost realizarea unui cerc ca simbol al Pământului  prin plantarea a 365 de panseluțe folosind pământul adus de fiecare participant din zona de proveniență.


A urmat vizitarea standurilor realizate de APM şi ALU MENZIKEN SRL apoi vizitarea caravanei mobile a DEEE-urilor “Caravana ECOTIC” .. Pe toată perioada de desfăşurare a acțiunilor, 12 tineri de la Liceul de Arte ,,Aurel Popp” au imortalizat evenimentul prin pictarea cetății ,,Lónyai”.

,,După muncă şi răsplată” cum spune proverbul, pentru efortul depus în beneficiul mediului, la finalul evenimentului, participanții  au aşteptat cu nerăbdare ridicarea balonului cu aer cald pentru a vizualiza rezultatul muncii lor şi pentru a admira peisajul acestei zone minunate a județului. 


Din păcate au asistat doar la ridicarea lui fără a se urca în el datorită faptului că vremea nu a ținut cu organizatorii, ca urmare ridicarea cu balonul cu aer cald va fi reprogramată la o altă dată care va fi anunțată în timp util.

 

Tags: ziua pamantului  plantare  panselute  
831 vizite
Distribuie pe