Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Polițiștii vor fi la datorie cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Recomandările acestora pentru sătmăreni.
Veronica Bretan  - Joi, 25 Aprilie 2019

Polițiștii sătmăreni vor fi la datorie în perioada 26 aprilie – 2 mai pe timpul sărbătorilor Pascale, a Zilei Internaționale a Muncii și a Zilei Internaționale a Tineretului.

Conform purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Paula Gabor, peste 140 de polițiști vor fi la datorie în perioada sărbătorilor, din aceștia 90 de polițiști de ordine publică, care vor intensifica acțiunile prevenire și combarea acțiunilor cu violență și a căror acțiuni sunt de natură să impiedice desfășurarea normală a manifestărilor specifice acestor sărbători.

„Siguranța locuinței, a persoanei și a bunurilor și a prevenirii violenței domestice sunt prioritatea polițiștilor sătmăreni astfel că îndrumăm cetățenii să respecte normele de conviețuire socială pentru a avea sărbători liniștite. Cetățenii trebuie să manifeste o prudență în efectuarea unor cumpărături în mediul online, atunci când pleacă de acasă să-și asigure locuința și bunurile personale pentru că hoții nu au relaxare în această perioadă și încearcă să profite de relaxarea noastră.

Polițiștii rutieri vor acționa pe arterele rutiere din județ însoțiți de nouă aparate radar care vor asigura o prezență activă pe căile de acces care convin spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accindente la orele de trafic intens pentru combaterea exesului de viteză, prevenirea accidentelor și a blocajulelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație, precum și pe cele care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Inspector Pașolea Mihai din cadrul Serviciul Rutier a subliniat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Sărbătorile Pascale determină o creștere a numărului de vehicule, iar acest aspect duce la o scădere a fluenței circulației rutiere pe majoritatea arterelor din județ. „Această creștere, completată și de disciplina anumitor conducători auto, duce în unele situații la blocarea temporară a intersecțiilor sau la producerea unor evenimente rutiere grave. Recomandăm pe această cale celor de la volan să conducă cu atenție, să respecte semnalizarea rutieră, semnalizarea polițiștilor rutieri și să oprească sau să staționeze doar în locurile special amenajate și marcate corespunzător. Vă informăm că sistemele video pentru supravegherea traficului rutier instalate pe echipajele poliției sunt folosite zilnic atât pentru măsurarea vitezei, cât  și pentru filmarea celor care săvârșeșc alte abateri în trafic stânjenind sau impiedicânt astfel desfășurarea normală a circulației rutiere.”

Acesta a mai precizat că în această lună 523 de șoferi au rămas fără permis, majoritatea din cauza depășirii vitezei legale.

Astfel, șoferilor li se mai recomandă să oprească înainte de a pătrunde în intersecție chiar și atunci când semnalul semaforului permite deplasarea, în cazul în care din cauza aglomeriației nu o pot traversa.

Polițiștii rutieri sătmăreni vor acționa în noaptea de Înviere pentru asigurarea fluenței traficului rutier și pentru prevenirea accidentelor în zona lăcașelor de cult, precum și pe principalele trasee către acestea.

„Recomandăm de asemenea șoferilor să reducă viteza de deplasarea, să circule cu prudență sporită în momentul în care trec pe lângă grupurile de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcașelor de cult și să respecte semnalele polițiștilor rutieri. ”

Polițiștii le recomandă și piertonilor să circule pe trotuare, să treacă strada numai prin  locurile special amenajate și semnalizate corespunzător după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric și să nu staționeze pe partea carosabilă.

Inpectoratul de Poliție Județean Satu Mare urează tuturor cetățenilor ca lumina Sfântă a Învierii să le aducă sănătate, belșug și multă bucurie în suflet!

Tags: politisti  sarbatori  recomandari  
944 vizite
Distribuie pe