Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce n-a reușit Florisal, a rezolvat natura în 5 minute. Copaci la pământ în Satu Mare, după furtună
SM Online  - Joi, 27 Iunie 2019

Administratorul unui popular grup de Facebook din Satu Mare a scris un articol, în urma furtunii de joi de la Satu Mare, așa cum l-am fi scris noi, așa că nici nu mai adăugăm nimik:

Ce nu reușesc meseriașii de la Florisal și alte organe competente din acest oraș, rezolvă natura în 5 minute... Întrebarea pensionarilor de pe niște străzi sătmărene este : "Ce se întâmplă dacă cade copacul/pomul peste casă”? I-am întrebat dacă au asigurare pe bunuri... "Ce se întâmplă dacă îmi ia casa foc de la scânteile care sar din pom/firele de curent”? La fel, am întrebat dacă au asigurare... 

Cetățenii respectivi au făcut sesizare cu puțin timp în urmă către organele abilitate, în care era descris pericolul la care se expun... a apărut "echipa defrișări", care a tăiat o creangă dintr-un tei... Cetățenii i-au rugat pe meseriași, sa aranjeze puțin și restul arborilor care prezintă risc mai ridicat... răspunsul a fost cel clasic : "Nu se poate, avem treabă"! 

S-a trecut la varianta clasică, au plătit meseriașii, dar au rămas dezamăgiți de rezultat : "Le-am dat 50 RON și au tăiat ce au vrut ei"!

Nu trebuie să termini Facultatea de Silvicultură ca să-ți dai seama care dintre arbori prezintă pericol pentru cetățeni sau bunurile acestora... (da, știu, trebuie angajat un om competent bla-bla)...

Cine dorește sa vadă artificii naturale sau poate chiar un incendiu, create de un salcâm și Electrica, să-mi lase un mesaj.

P.S. Pentru susținătorii Partidului, nu toți ne permitem să dăm un telefon și să vină cei de la Florisal să curețe arborii de pe stradă sau curți... ;)

L.E. Da, cunoaștem și răspunsul dat de un oficial al orașului, după neplăcutul incident din Grădina Romei...

1269 vizite
Distribuie pe
hh
are probleme rachita la cap
2019-06-30 19:33:41