Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Oșenii sunt acasă la Zilele Orașului Negrești-Oaș
Florin Răchitan  - Sambata, 17 August 2019

Străzile capitalei Țării Oașului sunt pline în acest week-end, prezența la Zilele Orașului Negrești-Oaș fiind aproape obligatorie pentru toți oșenii, atât pentru cei rămași acasă, cât și pentru cei care își trăiesc viața, în restul anului, prin străinătățuri.

Primăria le-a pregătit tuturor un program pe măsura statutului de capitală a celei mai mândre regiuni a țării, cu spectacole care se întind pe durata a trei zile, pentru toate gusturile și vârstele.

Concertele au început încă de vineri seara, dar sâmbătă a avut loc deschiderea oficială, eveniment la care au participat oficialități locale și județene, dar și reprezentanți ai Guvernului, precum ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, sau secretarii de stat Lilla Debelka, Florin Iura și Mihai Huzău.

Niciunul dintre aceștia nu a urcat, însă, pe scenă, aceasta fiind rezervată exclusiv valorilor pe care le-a dat Negreștiul în domeniul învățământului, culturii și sportului.

Primarul Aurelia Fedorca i-a premiat pe cei mai merituoși elevi din școlile orașului, între aceștia numărându-se și singura elevă din județul Satu Mare care a obținut nota 10 la Bacalaureatul din acest an și care, între timp, a fost admisă și la Academia de Poliție, Teodora Bărăian; pe dascălii care i-au pregătit, pe copiii și antrenorii echipelor sportive care au obținut rezultate deosebite în acest an.


În discursul său, primarul Aurelia Fedorca le-a mulțumit negreștenilor pentru că ”în acești ani am demonstrat că suntem o mare familie, mândră și unită, și pentru că împreună am făcut pași extrem de importanți pentru modernizarea și reînsuflețirea orașului nostru”.

”Pentru fiecare dintre noi, Zilele Orașului trebuie să fie și un prilej de analiză a ceea ce rămâne în istoria urbei, a proiectelor dedicate comunității în care trăim. Ne-am confruntat cu numeroase provocări dar în pofida tuturor greutăților am reușit să schimbăm fața orașului și să-i croim un drum sigur spre un viitor demn.  Negreștiul are transformări evidente în toate domeniile de activitate, fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de învăţământ sau de cultură.  Iar toate aceste lucruri le-am făcut împreună, printr-un efort comun. Vă mulțumesc tuturor celor care ați contribuit activ la îndeplinirea acestui vis!

Am făcut pași importanți, dar mai avem multe de făcut: să continuăm și să finalizăm proiectele începute, să găsim împreună soluții pentru ca tinerii noştri să rămână în Negrești-Oaș, iar cei plecați să se întoarcă să-şi formeze familii aici şi nu în altă parte. Acestea sunt marile provocări ale anilor următori pentru noi toți”, a afirmat primarul Aurelia Fedorca.

Primarul Aurelia Fedorca a încheiat spunând că își dorește ca tot împreună ”să ducem lucrurile la bun sfârşit, să facem în aşa fel încât modernizarea orașului și dezvoltarea economică să continue pentru toți cei care locuiesc în Negrești-Oaș și pentru negreștenii care vor să se reîntoarcă”. 

Manifestările au continuat apoi cu nelipsitul regal folcloric, iar încununarea serii de sâmbătă au constituit-o super-concertele vedetelor Nicole Cherry și Horia Brenciu.

Sărbătoarea continuă și duminică, de la orele după-amiezii fiind programate spectacole de muzică populară, iar seara concerte cu Dorian Popa și Anda Adam.Tags: zilele  oras  negresti-oas  
1430 vizite
Distribuie pe