Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German cu ocazia Serbării Recoltei
Gabriela Rist  - Joi, 5 Septembrie 2019

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam va organiza în perioada 7-8 septembrie, Întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German intitulată „Serbarea Recoltei”.

La a 23-a ediţie sunt aşteptate formaţii de dans popular german din Sebeș, Deta, Oradea, Palota, Petreu, Tășnad, Carei, Cămin, Beltiug, Ciumeşti, Urziceni, Moftinu Mare şi Satu Mare precum şi Fanfara din Foieni.

Programul manifestării va începe sâmbătă dimineaţa de la ora 10:00, în sala Wendelin Fuhrmann al Centrului Cultural German – Kulturtreffpunkt (str. V. Lucaciu 9), cu un atelier de dans la care vor participa toţi membrii formaţiilor de dans german din Satu Mare, Deta, Sebeș, Oradea, Palota şi Petreu.

Tinerii vor învăţa în cadrul atelierului de dans diferite dansuri populare germane.

Sâmbătă, de la ora 14:30, va avea loc deschiderea manifestării urmată de o masă rotundă despre dans muzică și valorile lor  tot în sala Wendelin Fuhrmann.

La ora 16:30 se va desfăşura Parada porturilor populare de la Centrul Cultural German până la parcul central în frunte cu Fanfara  din Foieni  pe ruta str. V. Lucaciu – B-dul Bratianu C.I. – P-ţa Libertatii – Hotel Dacia – Hotel Aurora. La paradă vor participa 200 de tineri în porturi populare.

În parcul central fanfara şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural.

Seara va fi încheiată cu o serată de dans pentru participanţi.

Duminică la ora 10:00 va avea loc o slujbă festivă la biserica Calvaria, celebrată de domnul preot Michael Orbán. Manifestarea se va încheia cu cafeneaua de duminică şi un spectacol cultural în curtea Centrului Cultural German.

Manifestarea este sprijinită de FDGR, Asociaţia Sathmarense și de Fundația Sătmăreană de Cooperare Internațională.

Tags: intalnire  ansambluri  dans popular  
1173 vizite
Distribuie pe