Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Ziua Calului, duminică la Ardud
Asociaţia Ecvestră Perla Neagră  - Miercuri, 11 Septembrie 2019

O frumoasă tradiţie iniţiată anul trecut continuă la sfârşitul acestei săptămâni, când la Ardud se organizează cea de-a doua ediţie a Zilei Calului, din iniţiativa Asociaţiei Ecvestre „Perla Neagră”, cu sprijinul Rotaract Satu Mare şi a primăriei oraşului gazdă.

„Pentru că în istoria omenirii calul nu a fost despărțit niciodată de om credem că celebrarea acestui nobil animal reprezintă în primul rând, o datorie morală pentru noi toți, cei care iubim, respectăm și admirăm frumusețea lui..

În măruntaiele cetății din Ardud, prin neștiute tuneluri, se aud trecând caii, cu potcoave întoarse, cu toată povara istoriei stinsă în fascinante legende şi în şei, să distingem chipurile voievodului Bartolomeu Dragfi, al contelui Karolyi sau al lui Pintea Viteazul, fiecare din ei, luptând pentru o idee, pentru un ideal. Un om, un cal și un ideal! Iată o poveste care își mai caută și astăzi un sens. Hai să descoperim acest sens împreună, de ziua unui prieten. Mai exact, de Ziua Calului” – îndeamnă organizatorii.

Ziua Calului va avea loc pe stadionul Cetate Ardud duminica, 15 septembrie, orele 11:30, conform programului de mai jos.

Va invitam intr-un numar cat mai mare sa ne bucuram impreuna de momente spectaculoase ca, parada trasurilor, demonstratii de cascadorie, concurs de frumusete cabalina pe rase de cai si parada participantilor.
 
Intrarea gratuita!


867 vizite
Distribuie pe