Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Zeci de cicliști din România și Ungaria au pedalat împreună în Ziua Mobilității Europene
Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare  - Duminica, 22 Septembrie 2019

Peste 100 de biciclişti au pus roțile în mişcare cu ocazia marşului ciclist organizat de Agenția pentru Protecția Mediului pentru celebrarea Zilei Europene a Mobilității.

Startul evenimentului a fost dat de către reprezentanții instituțiilorde mediu, în persoana lui Radu Roca - vicepreşedinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, respectiv Békéssy Elisabeta - director executiv APM Satu Mare.

Punctul de sosire a fost malul Someşului la Vetiş, unde s-a alăturat alaiului un grup de 49 de biciclişti din Szamossályi – Ungaria, în frunte cu primărița Dienes Csilla.

După prezentarea semnificației evenimentului de către Radu Roca, într-o atmosferă destinsă şi prietenoasă, cei prezenți au avut oportunitatea cunoaşterii obiectivelor proiectului RO-HU ”Coridor verde fără frontiere”,  prezentate de către Kovács József în calitate de viceprimar al comunei Odoreu.

Odată cu implementarea cu succes a proiectului, anul viitor marşul ciclist va porni de la Odoreu, locație care se va transforma într-un minunat centru ecoturistic. Multe mulțumiri adresăm voluntarilor în frunte cu Ovidiu Lengyel de la MEDICA POMI care ne-au asigurat de intervenția lor de specialitate la nevoie. Ca în fiecare an, a avut loc şi schimbarea de trofee între cei doi reprezentanți ai UAT din Szamossályi şi Odoreu.

La finalul evenimentului cei prezenți au savurat gustoşii cozonaci oferiți de către Brutăria Simon Impex din Pomi şi merele delicioase din livezile de la Ciumeşti. La întoarcerea în Satu Mare, echipajul din Ungaria a vizitat Casa Vécseyi,  au depus jerbe de flori la statuile lui Széchényi István şi Rákóczi Ferenc al II-lea.

Ultima oprire a fost la Centrul de Recreere ”Kentaur” din Atea, unde au fost primiți de primarul Găman Mihai şi gazda centrului, dr. Bóer Noémi. Proiectul  ”Labirintul reciclării”, aflat în faza premergătoare  dării în folosință, a fost prezentat de inițiatoarea proiectului, Békéssy Elisabeta.

Tags: ziua  europeana  mobilitate  
1134 vizite
Distribuie pe