Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
Atac aerian la Negrești-Oaș (exercițiu de salvare)
Primăria Negrești-Oaș  - Miercuri, 25 Septembrie 2019

La Negrești-Oaș s-a desfășurat miercuri un exercițiu de alarmare publică ca urmare a pericolului atacului din aer, simulare care a mobilizat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Negrești-Oaș, Poliția Orașului, ISU Someș Satu Mare, Poliția Locală a Orașului Negrești-Oaș, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Crucea Roșie Negrești-Oaș.

În cadrul simulării, forțele participante au avut de făcut față situației ipotetice dată de lansarea unor poriectile care au afectat două blocuri de locuințe din oraș, urmată de izbucnirea unui incendiu la parterul unui bloc.

Astfel, CLSU a ordonat SVSU și celorlalte structuri din subordine aplicarea măsurilor de protecție a populației prin introducerea semnalului de alarmă aeriană și luarea măsurilor pentru adăpostire, solicitând implicarea Poliției și a Jandarmeriei.

Prin Dispeceratul 112 au fost alertate forțele ISU Satu Mare pentru stingerea incendiului și salvarea persoanelor surprinse sub dărâmîturi.

Simultan, echipa de deblocare – salvare, împreună cu voluntari ai formațiunii de Cruce Roșie și Ambulanță au intervenit pentru scoaterea răniților, acordarea primului ajutor și evacuarea acestora din zona periculoasă spre locul de triere a răniților în vederea transportării acestora la spital.

Tags: exercitiu  salvare  negresti-oas  
931 vizite
Distribuie pe