Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 120 de iubitori ai naturii au participat la concursul „Lira Cutezătorii Munților”
Anna Alcazar  - Marti, 19 Noiembrie 2019

Între 15 și 17 noiembrie 2019, Asociația de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților a organizat în Stațiunea Izvoare din județul Maramureș, cea de a doua ediție a concursului ,,Lira Cutezătorii Munților”.


Peste 120 de iubitori ai naturii s-au reunit într-un concurs gândit să încurajeze tinerii spre activități în natură și ecoturism.

Au fost prezente 13 echipe din 5 județe, atât cluburi consecrate, cât și echipe de copii și tineri, unele aflate la prima participare într-o astfel de competiție. Astfel, alături de noile echipe de elevi din Satu Mare și Carei, au răspuns invitației cluburi de eco-turism montan din județele Maramureș, Sibiu, Sălaj și Bihor.

Probele la care au fost provocați participanții au fost următoarele: foto, orientare, slide-show, afiș ecologic și binecunoscuta probă culturală. Fiecare echipă a primit un punctaj în funcție de rezultatele la fiecare probă, dar și de implicarea efectivă. La final a fost stabilită și echipa câștigătoare, aceasta fiind pentru al doilea an consecutiv cea a Clubului Ecologic Pro Terra din Carei. Clasamentul general a fost următorul:

Locul 1 : Clubul Ecologic Pro Terra Carei

Locul 2: Busola Carpatină (Baia Mare)

Locul 3: Clubul de Turism Montan Someșul Sălaj.


Remarcabilă a fost la acest concurs prezența și prestația unor echipe sătmărene noi, respectiv: Orășenii (Școala Gimnazială Mircea Eliade), Crystal Gems (Liceul de Artă Aurel Popp), Fetele Power Puff (Școala Gimnazială Octavian Goga), AMD Montan (Centrul de zi Sfânta Tatiana), Șoimii Carpatini (Casa de tip Familial Maria), a echipelor de copii Alfa Omega, Clubul Fulger și Oița Bucuriei, dar și a unor echipe de valoare din țară, cum sunt Nordic Grup Sibiu sau C.S.S. Olimpia din Oradea. Majoritatea echipelor au plecat acasă cu premii câstigate la diferite probe, dar mai ales cu experiența trăită alături de iubitori ai muntelui și ai naturii.

Proiectul ,,Lira Cutezătorii Munților-ediția a doua” a fost realizat cu sprijinul Primăriei Satu Mare, beneficiind de finanțare în urma concursului de proiecte, secțiunea tineret, organizat prin Centrul Cultural G.M.Zamfirescu.


Cutezătorii Munților mulțumesc pentru generozitate firmelor Olimpia Travel, Mediaprint, Electromecanica Informația Zilei și AgroProd Turism precum și școlilor și instituțiilor partenere: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Asociația Acoperământul Maicii Domnului.

Tags: concurs  eco turism  cutezatori  munti  
1582 vizite
Distribuie pe