Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu la hornul unei case de locuit de pe Drumul Careiului
ISU „Someș” Satu Mare  - Miercuri, 4 Decembrie 2019

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit marți dimineaţă, în jurul orei 11:00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unei case de locuit, situată pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

Forţele de intervenţie au reușit stingerea cu operativitate a flăcărilor, care se manifestau la hornul casei, protejând restul imobilului. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de fum.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost coșul de fum necurățat.

Reamintim cetăţenilor importanţa curăţării periodice a coşurilor de fum, acestea fiind o componenta importanta a instalaţiei de incalzire, ce are rolul de a evacua gazele, rezultate din arderea combustibilului, la o cota de siguranţă.

Redăm, în continuare, câteva măsuri simple de pregătire pentru sezonul rece, în ceea ce privește folosirea mijloacelor de încălzire:

- Apelați la persoane sau firme autorizate pentru verificarea, curățarea și repararea coşurilor de fum, aceste operaţiuni fiind obligatorii cel puţin o dată pe an;
- Asiguraţi-vă că instalaţiile interioare sunt verificate, la termen, numai de către firme autorizate. Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii;
- Montați detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.

1300 vizite
Distribuie pe