Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Voluntarii ISU „Someș” Satu Mare și-au sărbătorit ziua
ISU „Someș” Satu Mare  - Joi, 5 Decembrie 2019

În anul 1985, Organizația Națiunilor Unite a declarat data de 5 decembrie ca Zi Internațională a Voluntarilor. În această zi sunt onorați toți cei care s-au implicat în activități voluntare în comunitate, la nivel național sau global.


La nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, bazele unui amplu proiect dedicat voluntarilor au fost puse începând cu anul 2016, când s-au creat premisele unei fructuoase colaborări între un sistem de profesioniști și un grup de oameni dornici de a se implica. Proiectul ”Salvator din pasiune” a fost implementat cu succes la nivelul întregii țări, fiecare inspectorat județean reușind să creeze o ”rețea” de voluntari.

La nivelul judeţului Satu Mare s-au derulat până în prezent 5 serii de pregătire, în cadrul cărora un număr de 98 de voluntari s-au înscris şi au absolvit cursurile specifice. Ei sprijină echipajele medicale în misiunile la care participă, se implică în activități de prevenire prin organizarea unor activități de informare a cetățenilor, susținerea unor lecții deschise în școli și grădinițe, distribuirea de materiale informative și, de asemenea, își aduc contribuția la buna organizare a unor evenimente publice, exerciții și demonstrații la care participă sau pe care le organizează inspectoratul nostru.


Pentru a marca Ziua internationala a Voluntariatului, voluntarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare au organizat o serie de activităţi şi evenimente dedicate unui spectru larg de benficiari.

Sub deviza ”Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”, ei au ales sa îi înveţe şi pe cei mai mici: preşcolari, elevi de clasele primare, gimnaziale şi liceale cum să se comporte în diferite situaţii de urgenţă, dar şi cum să aplice corect anumite manevre de acordare a primului ajutor organizând mai lectii deschise în 10 unităţi de învăţământ din judet.

De asemenea, pentru un public mai larg, miercuri, 4 decembrie, au fost prezenţi timp de 4 ore în incinta Shopping City Satu Mare pentru a oferi celor interesaţi noţiuni despre acordarea primului ajutor, dar şi materiale informative ce vizează prevenirea producerii unor situatii de urgenţă. Participanţii au asistat la demonstraţii şi au exersat ei inşişi cele învăţate sub atenta îndrumare a specialiştilor.

Astăzi, la sediul inspectoratului a fost organizată o festivitate, în care prim-adjunctul inspectorului şef, colonel Aurel Ulici, a înmânat voluntarilor certificatele şi diplomele de absolvire, urmată de executarea de către voluntari a două ample exerciţii: de intervenţie pentru acordarea primului ajutor victimei unui accident, respectiv de stingere a unui incendiu.


La ceas aniversar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”al județului Satu Mare își exprimă aprecierea pentru activitatea desfășurată și transmite tuturor voluntarilor un călduros „ LA MULȚI ANI!”.

Tags: voluntari  sarbatoare  ziua voluntariatului  
1117 vizite
Distribuie pe