Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Excercițiu! Incendiu la o hală de lăcuire. Două persoane au fost prinse sub dărâmături.
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 10 Decembrie 2019

Marţi, 10.12.2019, ora 11:00, un apel la numărul 112 anunță izbucnirea unui incendiu în hala de lăcuire a unui operator economic cu profil de activitate producţia de mobilier.


În urma incendiului o parte din construcție s-a prăbușit şi două persoane au fost surprinse sub dărâmături. La momentul izbucnirii incendiului, în interiorul halei erau 40 de angajaţi. Până la sosirea forțelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a întregului personal, respectiv începerea operațiunilor de lichidare și limitare a propagării incendiului la restul clădirii.


Acesta este, pe scurt, scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloace  în teren pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic cu profil de activitate producţia de mobilier din municipiul Satu Mare, desfășurat în data de 10.12. a.c., care a avut ca principal scop: verificarea modului de acțiune a structurilor implicate în intervenție la producerea unor astfel de situații de urgență şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenție, pe baza concluziilor şi învăţămintelor desprinse pe timpul desfăşurării exerciţiului.

La acţiunile de intervenţie, protecție şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice create au participat forţe şi mijloace ale: Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare a participat cu 20 de cadre militare, cu trei autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD, o autospecială de lucru la înălțime.


Exerciţiul a început cu câteva zile înainte, cu partea de antrenamente şi verificări, iar pe parcursul desfășurării acestuia, activităţile au decurs conform graficului şi planificărilor.

 

1096 vizite
Distribuie pe