Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Moment solemn dedicat Unirii Principatelor Române, la Carei
Centrul Cultural Carei  - Vineri, 24 Ianuarie 2020

Vineri, 24 ianuarie 2020, de la ora 10.00, la Monumentul Ostașului Român din Carei a avut loc un Moment Solemn dedicat aniversării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcția de Cultură a municipiului Carei.


Evenimentul a fost deschis de Corul Asociației „Unirea 2009” Carei, membrii căruia au intonat Imnul Național, după care Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei a evocat semnificația Zilei Unirii Principatelor Române, apoi a fost oficiată o slujbă de Te Deum, de un grup preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Carei, după care au fost depuse coroane de către Primăria Municipiului Carei, Veteranii de Război și cadrele militare în rezervă, Subunitățile Ministerului Afacerilor Interne, Partidul Național Liberal, Alianța Liberalilor și Democraților - A.L.D.E., Partidul Social Democrat, Pro România, Asociația Refugiaților, Asociația Astra - Despărțământul Aurel Coza Carei, Asociația „Unirea 2009” Carei, Asociația Castelanii Seniori.


Apoi a urmat un program artistic pregătit de Corul Asociației „Unirea 2009” Carei, membrii căruia au interpretat două cântece patriotice, „Treceți Batalioane Române”, „Victoria” și tradișionalul „Mulți Ani Trăiască”, după care Ansamblul „Vatra” din Santău, condus de Nicolae Turău a prezentat o serie de dansuri populare. Momentul artistic a fost încheiat cu o surpriză pregătită de membrii Ansamblul Ceatăra din Carei, condus de prof. Adrian Pașca.


Mai multe generații din cadrul Ansamblului Ceatăra având în componență elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei și Liceul Teoretic Carei au prezentat în acelați timp mai multe hore.


Întreaga manifestare s-a încheiat cu tradiționala „Horă a Unirii”, la care au participat  cei prezenți.

959 vizite
Distribuie pe