Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Ni s-au întors valorile. Numărul izolaților în județul Satu Mare s-a triplat în două zile. Amenzi și dosare penale pentru 8 dintre ei
Florin Răchitan  - Vineri, 20 Martie 2020

Potrivit comunicatului oficial al Prefecturii, în 20 martie, în județul Satu Mare se aflau în carantină 47 de persoane, iar alte 1.024 persoane se aflau, teoretic, în auto-izolare la domiciliu.

Numărul este de aproximativ 3 ori mai marte decât cel raportat în urmă cu două zile și se explică prin faptul că în perioada aceasta au ajuns în județ diasporenii blocați inițial la granița dintre Austria și Ungaria, apoi escortați pe coridorul umanitar deschis de autoritățile maghiare până la Vama Nădlac.

”Efectele” nu au întârziat să apară! Tot potrivit comunicatului oficial al Prefecturii, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și polițiștii au aplicat până acum amenzi față de 8 persoane pentru nerespectarea recomandării de autoizolare la domiciliu.

De asemenea, în două cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în declarații, conform art. 326 Cod Penal, în cadrul cărora, la data de 19 martie s-au extins cercetările și pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor infecțioase, conform art. 352 Cod Penal.

Pe parcursul zilei de 19 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean în colaborare cu jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări la persoanele care au obligația de a rămâne în izolare la domiciliu, în contextul limitării și prevenirii riscului de răspândire a infecției cu Covid 19. Cu această ocazie au fost verificate 525 de persoane din județ.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au depistat 3 persoane care nu au respectat obligația rămânerii la domiciliu, astfel ca au fost sancționate contravențional. 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare continuă efectuarea verificărilor la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare.

Tags: izolare  domiciliu  amenzi  
2387 vizite
Distribuie pe