Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Furtuna a făcut ravagii în judeţ
Florin Răchitan  - Sambata, 5 Septembrie 2009

De data asta, Codul Galben anunţat pentru acest week-end de Administraţia Naţională de Meteorologie n-a fost doar o scorneală a unor birocraţi plictisiţi care trebuie să-şi justifice banii luaţi de la bugetul de stat.

 

Furtuna care a început în noaptea de vineri spre sâmbătă pe aproape tot teritoriul judeţului Satu Mare a făcut destule pagube materiale.

 

Pe la ora 3.00, pompierii au fost anunţaţi că un trăsnet a lovit şura unui localnic din Pomi.

La faţa locului au fost trimise patru maşini de intervenţii, două ale pompierilor sătmăreni şi 

două ale serviciilor voluntare din Pomi şi Crucişor. Lupta cu flăcările a durat până dimineaţa, iar pagubele sunt estimate la valoarea de 20.000 RON.

 

Apoi, în cursul dimineţii, pompierii au fost chemaţi să ridice un copac căzut peste maşina unui sătmărean ghinionist care locuieşte pe Aleea Universului, în Micro 16. Un alt copac a trebuit să fie îndepărtat de pe Drumul Naţional 19, la Negreşti-Oaş, unde a căzut de-a latul şoselei şi bloca traficul rutier.

 

Patru localităţi din judeţ au rămas fără curent din cauza avariilor produse de furtună în reţeaua electrică. Echipele de intervenţie de la Electrica au lucrat în cursul zilei de sâmbătă pentru a remedia avariile la Ardud, Răteşti, Mădăras şi Viile Satu Mare.

 

Potrivit dispecerului de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare, cea mai mare cantitate de precipitaţii, adică 22,5 litri pe metru pătrat, a fost înregistrată la Micula. Cantităţi mai însemnate de precipitaţii au căzut şi la Valea Vinului,  Huta Certeze şi Călineşti-Oaş.

 

Codul galben pentru ploi şi vijelii care a fost emis vineri de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi este valabil până duminică la ora 18.00. Sunt anunţate averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină, iar temperaturile vor scădea semnificativ.

Tags: furtuna  ravagii  cod galben  
1519 vizite
Distribuie pe