Locale Altele
Joi, 29 Iulie 2021
Joi, 29 Iul 2021
Ziua Ecvestră la Foieni FOTOGALERIE
Florin Răchitan  - Duminica, 6 Septembrie 2009

Ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, Ziua Ecvestră a adunat sute de spectatori lângă pădurea de la Foieni, aceştia delectându-se cu vizionarea unor concursuri hipice de înaltă clasă, demonstraţii acrobatice, precum şi cu jocuri şi programe distractive pentru toată familia.


 

A fost o după-amiază plăcută de sfârşit de vară, cu muzică de Vivaldi ce se auzea în surdină la difuzoare şi cu diferite probe ale unui sport nobil practicat de adevăraţi gentlemen, dar şi de domnişoare distinse care îşi revendică locuri fruntaşe în această lume a sporturilor hipice care încep să aibă tradiţie şi în regiunea noastră.


 


Atracţia zilei a fost, ca în fiecare an, proba de obstacole cu atelaje, la care s-au înscris 11 echipaje din România şi Ungaria.
 La această întrecere au obţinut puncte următorii concurenţi, în ordinea din clasamentul final:

 

I.                    Babó Kálmán – Oradea

II.                 Besenyi József – Salonta

III.               Csorba Károly – Oradea

IV.              Florin Gurcă – Diosig

V.                 Bede István – Oradea

VI.              Kanalas György – Nyirábrány – Ungaria

 

Manifestarea de la Foieni a constituit un bun prilej şi pentru etalarea măiestriei acrobaţilor de la Asociaţia „Galop” din Satu Mare, îndelung aplaudaţi de spectatori.
 

 

Organizatorii au pregătit multe surprize, inclusiv o tombolă la care participanţii au avut ocazia să câştige un mânz. De-altfel, mânzul care zburda într-un ţarc construit special pentru el, a constituit principala atracţie pentru copiii care s-au adunat cu zecile să-l mângâie.

Tags: foieni  cai  ziua ecvestra  
2850 vizite
Distribuie pe