Locale Altele
Sambata, 20 Aprilie 2024
Sam, 20 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dezvoltarea cooperării forțelor de ordine publică, o prioritate pentru jandarmeria sătmăreană
Jandarmeria Satu Mare  - Marti, 10 Noiembrie 2020

În urma procesului de selecție, Proiectul întocmit de Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare în colaborare cu colegii din cadrul Gărzii  Naționale din Ucraina a fost declarat câștigător.

Pornind de la o tematică actuală, cea a provocărilor comune în domeniul securității și siguranței cetățeanului s-a născut Proiectul Improved cross border security – Securitate transfrontalieră îmbunătățită, cod EMS ENI 2SOFT / 4.3 / 94.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea și combaterea criminalității organizate și dezvoltarea cooperării forțelor de ordine publică, în zona transfrontalieră, prin îmbunătățirea nivelului de securitate a populației care locuiește în regiunile Satu Mare și Zakarpattya.

În prima etapă a Proiectului au fost achiziționate materiale specifice, constând în echipamente de protecție, echipamente de comunicații, echipamente de ghidare pe teren și un vehicul specializat.

Cea de a doua etapă se desfășoară în aceste zile la Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, care este gazda unei delegații formate din 5 ofițeri ai Gărzii Naționale din Ucraina. Militarii ucraineni vor prezenta jandarmilor sătmăreni aspecte teoretice legate de modul de intervenție în zona transfrontalieră.

Pentru început, jandarmilor sătmăreni, le au fost prezentate principalele categorii de  misiuni încredințate militarilor Gărzii Naționale din Ucraina.

Apoi, au avut ocazia să asiste la o serie de prezentări teoretice referitoare la modalitățile de intervenție folosite în mai multe scenarii, au putut viziona modul de gestionare a  unei situații de criză, iar în final le au fost prezentate materialele speficice aflate în dotarea colegilor ucraineni.

In perioada imediat următoare o delegație din cadrul Jandarmeriei Sătmărene va efectua o vizită în Ucraina, unde vor prezenta colegilor din cadrul Gărzii Naționale din Ucraina aspecte teoretice ale tehnicilor de intervenție profesională.

La finalul acestor activități, va fi elaborată o Procedură de acțiune comună pentru îmbunătățirea capacității operaționale a structurilor implicate în măsurile de ordine publică.

Creșterea capacității operaționale pentru structurile cu atribuții de intervenție în domeniul ordinii publice și a gestionarea corespunzătoare a situațiilor de criză, poate fi realizată doar prin dezvoltarea unui mod comun de intervenție pentru partenerii implicați.

 

1735 vizite
Distribuie pe