Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cote de inundație depășite pe râurile din județul Satu Mare, acumularea Călinești-Oaș a intrat în faza a II-a de apărare
Biroul de presă ABAST  - Miercuri, 10 Februarie 2021

Acumularea Călineşti-Oaş din județul Satu Mare se află în faza a II-a de apărare, aferentă codului portocaliu. Din acumulare se evacuează controlat debite, prin golirea de fund şi prin uzinare.

Prin aceste proceduri, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare controlează nivelul apei din acumulare, ținând cont de debitele și nivelurile înregistrate pe cursurile de apă și de prevederile regulamentului de exploatare.

În momentul actual, pe cursurile de apă din județul Satu Mare se înregistrează depășiri ale cotelor de inundație pe sectoarele îndiguite ale râurilor:

  • Tur (Călineşti-Oaş – Turulung -  Micula – frontieră);
  • Crasna (Domănești – Berveni – frontieră).

Menționăm că este în vigoare avertizarea hidrologică, emisă în data de 9 februarie 2021 de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.  Textul avertizării poate fi consultat accesând link-ul: http://www.inhga.ro/.../avertizare-hidrologica-nr-16-din...

Specialiștii SGA Satu Mare monitorizează permanent nivelurile și debitele cursurilor de apă și asigură fluxul informațional al datelor prin Dispecerat către toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență. Totodată, aceștia aplică programul de măsuri pentru exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice în sezonul rece.

Credit foto: Olivian Condor – SGA Satu Mare

2393 vizite
Distribuie pe