Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Municipiile Satu Mare și Carei în Scenariul Roșu de Covid! Se închid restaurantele și cafenelele
Prefectura Satu Mare  - Luni, 8 Martie 2021

Prefectul Altfatter Tamás a convocat în ședință Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, în vederea analizării situației la zi privind incidența infectărilor cu coronavirus și a adoptării deciziilor necesare pentru gestionarea crizei sanitare.

Având în vedere ratele de infectare de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Satu Mare, a fost adoptată actualizarea Anexei la HOTĂRÂREA C.J.S.U. Nr.3 din 15.01.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate  de COVID-19, cu aplicare  începând cu data de 09.03.2021, ora 0,00.

Unitățile administrativ-teritoriale cu o rată de infectare peste 3 la mie și în care se aplică în perioada 09.03.2021-22.03.2021 măsurile specifice pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt: municipiile Satu Mare și Carei respectiv comunele Craidorolț, Păulești, Pir și  Sanislău, respectiv până la data de 12.03.2021 în comunele Foieni, Odoreu și Viile Satu Mare. 

Principalele măsuri care se aplică în această situație privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activitățile de preparare și servire a alimentelor și băuturilor în interiorul clădirilor  sau pe terase închise. De asemenea, nu este permisă activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor și altor evenimente culturale nici în interiorul clădirilor, nici în aer liber și nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licențiați, cu excepția agențiilor cu bilete jucate în sistem automatizat și loz.

Până vineri, 12.03.2021, școlile din județul Satu Mare vor funcționa în scenariile aprobate în data de 05.03.2021, o nouă decizie urmând a fi luată atunci, în funcție de evoluția ratei de incidență a infectărilor. Conform Ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3459/280/06.03.2021, scenariile de funcționare ale unităților de învățământ se actualizeză săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, cu excepția depășirii pragului de 6/1000 unde interzicerea activității didactice fizice în școli se aplică imediat.

Până în acest moment, de la începutul semestrului II al acestui an școlar, 26 de elevi precum și  65 de cadre didactice și personal auxiliar au fost depistați pozitiv, respectiv 56 de clase au desfășurat activități didactice în sistem online.

Prefectul face apel la populație pentru respectarea măsurilor de protecție individuală și solicită efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vigilență,  responsabilitate și aplicarea  prevederilor legii pentru limitarea răspândirii bolii.

Tags: scenariu  rosu  covid  carei  satu mare  
3623 vizite
Distribuie pe